Mercedes-Benz Vision EQXX: cel mai eficient model electric debutează în 3 ianuarie

Constructorul german va prezenta în data de 3 ianuarie 2022 conceptul Vision EQXX, despre care spune că este cel mai eficient Mercedes din istorie.

Prezentarea conceptului electric Vision EQXX va avea loc la CES Las Vegas. Până atunci, Mercedes-Benz a publicat o singură imagine teaser cu silueta conceptului Vision EQXX. Germanii spun că acest concept este cel mai eficient Mercedes din toate timpurile, anunțând o autonomie de peste 1.000 kilometri.

Mercedes-Benz Vision EQXX

Conceptul electric va folosi baterii cu o densitate mai mare cu 20% față de cele pe care le regăsim pe modelul Mercedes EQS. În dezvoltarea conceptului Vision EQXX au fost implicați experți din divizia Mercedes-Benz F1 Performance Powertrain (HPP). Coeficientul aerodinamic al conceptului electric este de 0.20 Cd.

Mercedes-Benz Vision EQXX

Mercedes-Benz și-a anunțat de curând planurile de a accelera tranziția către electrificare. Din 2022, va oferi un model full-electric în fiecare segment, iar din 2025 va renunța să mai dezvolte motoare convenționale. Tot în 2025, grupul german va lansa trei arhitecturi dedicate modelelor electrice:

  • MB.EA va fi destinată autoturismelor din segmentele mediu și mare. Va fi scalabilă, modulară și va deveni coloana vertebrală a gamei.
  • AMG.EA va fi o platformă dedicată modelelor electrice performante.
  • VAN.EA va sta la baza vehiculelor comerciale ușoare, contribuind la transportul fără emisii.

Via Mercedes-Benz

Adaugati comentariu