Mercedes-EQ cere taxă proprietarilor pentru a beneficia de toată puterea mașinii

Se întâmplă în Statele Unite. Pentru a beneficia de toată puterea dezvoltată de motoarele electrice, proprietarii modelelor Mercedes-EQ vor trebui să achite o taxă anuală.

A apărut o nouă modă printre producătorii de mașini. Dacă vrei să te bucuri la maximum de beneficiile propriei mașini, trebuie să plătești un abonament pentru a le debloca. Scriam odată despre această practică, în acest articol. Acum, un nou exemplu stă să apară pe piață. Mercedes-Benz va introduce un abonament pentru gama EQ. Acesta va putea fi accesat în primă instanță în Statele Unite, în curând. Primul model pe care îl va ținti – EQS.

Mercedes-EQ toată puterea autoexpert.ro

Cât costă?

Ideea, pe scurt, e că trebuie să plătești 1200 de dolari anual (pentru EQS) pentru a accelera mai rapid. Cât de rapid? Cu 0,8 – 1,0 secunde mai repede până la 60 mph (96 km/h)  decât dacă n-ai plăti abonamentul. Asta înseamnă 100 de dolari lunar. Merită? Poate, dacă ești fan ”liniuțe” la semafor. Sau, dacă îți place să depășești hazardat. Altfel, la cât de repede accelerează mașinile astea, e apă de ploaie un bonus atât de mic. Însă, abonamentul ăsta mai poate genera ceva: frustrare. Dacă privești valoarea puterii maxime, cu și fără activarea opțiunii, rămâi uimit.

Cu toată puterea, înainte!

Pe site, Mercedes dă câteva exemple de îmbunătățire a accelerației. De asemenea, sunt publicate și valorile puterii. De exemplu, EQE 350 4MATIC dezvoltă fără opțiune 292 CP, iar după plata taxei 353 CP. Accelerația sa va scădea de la 6,0 la 5,1 secunde. Sau, la EQE SUV 4MATIC beneficiezi de același boost de putere, și câștigi fix o secundă (de la 6,2 la 5,2).

Mercedes-EQ toată puterea autoexpert.ro

În sfârșit, EQS 450 4MATIC are puterea crescută de la 360 la 449 CP și o accelerație ameliorată de la 5,3 la 4,5 s. În toate cazurile, pentru a beneficia de creșterea performanței, trebuie accesat modul de conducere Dynamic.Și cuplul maxim crește împreună cu puterea. Totuși, Mercedes nu specifică valoarea plusului. Mă aștept ca diferența să fie evident mai mică.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top