Mercedes-EQ Pop-Up Store – experimentează modelele electrice premium!

Mercedes-EQ Pop-Up Store autoexpert.ro

Nici măcar nu trebuie să ajungi la un dealer Mercedes-Benz ca să vezi cum arată un model din gama EQ. În Piața Victoriei, vizavi de clădirea Guvernului, poți experimenta experiența electrică. Acolo sunt expuse cele mai reprezentative modele Mercedes-EQ: EQA, EQC, și EQV. Și, până pe 14 octombrie, poți participa la diferite experiențe în Mercedes-EQ Pop-Up Store. Foto: Andrei Toboșaru

Azi am vizitat Mercedes-EQ Pop-Up Store. Este, în esență, un centru cool ”răsărit” vizavi de clădirea Guvernului, în parcarea de lângă Muzeul Antipa. O dovadă că o experiență premium, ultramodernă, poate fi trăită, practic, oriunde, dacă e bine pusă la punct. Iar Mercedes-Benz știe să organizeze evenimente.

Mercedes-EQ Pop-Up Store autoexpert.ro

În primul rând, e poziționat într-una din cele mai tranzitate zone ale Bucureștiului, așa că vizibilitatea e maximă. Apoi, în cei 60 mp dedicați centrului Mercedes-EQ Pop-Up Store, sunt expuse modelele electrice ale gamei Mercedes-EQ, cu care poți lua contact fără efort. Fără a vizita un dealer. În drumul spre casă. Și poate ai noroc să nimerești în timpul activităților și evenimentelor speciale organizate de importator.

Mercedes-EQ Pop-Up Store – discuții cu oficialii companiei

Adică fix așa cum s-a întâmplat în timpul vizitei mele, când CEO-ul Mercedes-Benz România, Amanda Zhang și Directorul de vânzări Radu Mocanu, au avut o întâlnire degajată, relaxată, cu presa.

Mercedes-EQ Pop-Up Store autoexpert.ro

Conferință la Mercedes-EQ Pop-Up Store

Am reținut câteva aspecte care te pot interesa. Până în 2025, fiecare model Mercedes-Benz va avea o versiune electrică. De asemenea, 50% din vânzările companiei vor fi modele conectabile la priză. Iar până în 2030, Mercedes-Benz va deveni o marcă 100% electrică, acolo unde este posibil. Iar premisele sunt că și în România va fi posibil.

Mercedes-EQ Pop-Up Store autoexpert.ro

Infrastructura de încărcare este încă slabă. Dar susținerea acordată de măsurile guvernamentale companiilor care creează stații de încărcare poate schimba în bine acest aspect. Mercedes-Benz se implică, în paralel, în încărcarea acasă a modelelor electrice comercializate de companie. Astfel, prin parteneriatul cu Engie, fiecare autoturism electric cumpărat de la compania germană vine însoțit de o stație de încărcare gratuită.

De asemenea, toate încărcările, indiferent de stația la care sunt realizate, vor putea fi plătite în curând printr-o singură factură, folosind aplicația Mercedes me. Actualmente, pe piața din România, două din zece autoturisme Mercedes-Benz sunt electrificate, fiind fie complet electrice, fie plug-in hybrid.

Românii sunt foarte receptivi la schimbări. Așa că, deși nu sunt încă dedicați electricelor, precum norvegienii, în viitor, când nu vor exista alte soluții, se vor adapta fără probleme acestei tehnologii de propulsie. Mai ales că prețurile electricelor în 2030 vor fi comparabile cu cele ale autoturismelor convenționale din zilele noastre.

Dar nu trebuie să aștepți până atunci. E suficient să faci o vizită la Mercedes-EQ Pop-Up Store pentru a te convinge!

 

Adaugati comentariu