Mercedes este primul producător care primește aprobarea pentru rularea autonomă de nivel 3

Mercedes este primul producător auto din Europa care primește aprobarea pentru utilizarea tehnologiei pentru condus autonom de nivel 3.

Constructorii auto avansează în dezvoltarea tehnologiei pentru condus autonom. Majoritatea sistemelor care sunt utilizate astăzi de mașinile de serie sunt de nivel 2 (din 5) și pot efectua un număr limitat de manevre, iar șoferul trebuie să își mențină mâinile pe volan.

Mercedes Drive Pilot – sistem autonom de nivel 3

Mercedes-Benz a anunțat că este primul constuctor care a primit aprobarea pentru echiparea modelelor sale de serie cu tehnologie de nivel 3. Tehnologia Drive Pilot, care se regăsește pe actualul model S-Klasse, a fost aprobată de către Autoritatea Federală de Transport din Germania.

Ea va putea fi utilizată, pentru început, doar pe teritoriul Germaniei. Din 2022, proprietarii de modele S-Klasse și EQS vor putea utiliza sistemul Drive Pilot la viteze de până la 60 km/oră în condiții de trafic aglomerat/ mers în coloană. Sistemul va disponibil pe anumite porțiuni ale autostrăzilor din Germania.

Mercedes Drive Pilot folosește tehnolgia LIDAR asociată cu un radar și camere video. Sistemul folosește informații de la sistemul de navigație și poate chiar ”auzi” sirenele mașinilor de poliție, pompieri sau ambulanțe. Un sistem de nivel 3 poate controla mașina în deplasările în coloană, fără a mai fi nevoie de intervenția celui de la volan.

Via Mercedes-Benz, Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top