Mercedes lansează primul camion electric de serie

Primul camion electric de la Mercedes va intra în producția de pre-serie anul acesta. Având la bază conceptul Urban eTruck, care a fost prezentat anul trecut la IAA, modelul va oferi o autonomie de 200 km, suficientă pentru o rută urbană tipică.

Mercedes va oferi noul camion electric în două versiuni de masă totală, de 18 și de 25 de tone. Acestea vor putea fi personalizate, putând fi comandate în versiuni de caroserie închise, frigorifice sau sub formă de platformă descoperită. Mercedes eTruck va avea o capacitate utilă de până la 12,8 tone.

Primul camion electric de serie mică va avea o baterie generoasă de 212 kWh, compusă din trei module litiu-ion. Grație conceptului integrat cu motoare adiacente conectate la bucul roților, bateriile sunt găzduite într-o zonă rezistentă la impact, în interiorul cadrului șasiului.

Primele unități Mercedes eTruck vor fi livrate pentru început exclusiv clienților din Germania, lista acestora reunind în prezent douăzeci de mari companii și parteneri tradiționali Mercedes. Acestea vor putea fi achiziționate în leasing pe o perioadă de 12 luni, pe parcursul căreia toate camioanele vor fi monitorizate și asistate de departamentul de testare la rulare de la Mercedes-Benz.

Divizia de camioane de la Daimler va lansa la nivel global și o serie de camioane electrice ușoare Fuso eCanter, în semestrul doi 2017. Aproximativ 150 de unități vor fi livrate clienților selecționați din Europa, Japonia și Statele Unite.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

ruletă

Secretele experților în jocul de ruletă live

Jocul de ruletă live se poate transforma într-o experiență interesantă și plină de satisfacții, iar dacă încerci să-ți sporești câștigurile, este întotdeauna

Scroll to Top