Mercedes-Maybach GLS – Informații și fotografii oficiale

Mercedes-Benz a prezentat oficial noul standard al luxului în zona SUV-urilor de mari dimensiuni: noul Mercedes-Maybach GLS 600.

Cel mai mare SUV din gama Mercedes-Benz a primit o versiune de lux sub sigla diviziei Maybach. Noul Mercedes-Maybach GLS 600 a fost prezentat publicului în China și devine un rival serios pentru modele ca Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan sau Range Rover.

Noul GLS 600 Maybach se remarcă prin grila complet cromată cu elemente verticale și prizele de aer acoperite cu plasă cromată. De altfel, majoritatea elementelor exterioare sunt acoperite cu crom, iar faptul că avem de-a face cu o versiune specială este semnalat de logo-ul Maybach amplasat lateral pe montantul spate.

Însă, luxul începe cu adevărat la interior. Accesul se face cu ajutorul unei trepte retractabilă cu o lungime de peste doi metri. GLS-ul Maybach va avea doar două rânduri de scaune, locurile din spate fiind supradimensionate pentru doar doi pasageri ce vor călători în confort absolut.

Scaunele se pot rabata și au inclusiv sprijin pentru picioare, iar pasagerii din spate au la dispoziție un spațiu răcit pentru băuturi, tabletă pentru sistemul infotainment și suport pentru telefonul mobil.

Scaunele din spate sunt încălzite, ventilate și au funcție de masaj, iar comunicatul oficial spune că a fost inclus chiar și un parfum special pentru interiorul modelului Maybach GLS.

În ceea ce privește motorizarea, un singur propulsor este disponibil pentru luxosul SUV. Sub sigla GLS 600 4Matic, noul model Mercedes-Maybach va folosi motorul twin-turbo V8 de 4.0 litri ce dezvoltă 558 CP între 6.000 și 6.500 rpm și 730 Nm între 2.500 și 5.000 rpm.

Sistemul de propulsie dispune si de o soluție mild-hybrid EQ Boost ce aduce un plus de 22 CP și 250 Nm.

Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze cu nouă trepte. Accelerația de la 0 la 100 km/oră în 4.9 secunde.

Adaugati comentariu