Mercedes S-Class facelift: Primele imagini și detalii

Mercedes S-Class facelift aduce un upgrade important la capitolul tehnologie. Modelul actualizat va fi prezentat la finele lunii, la Salonul Auto de la Shanghai.

Actuala generație S-Class W222 a rescris regulile în segmentul de lux. Dar câștigătorii nu se pot culca pe lauri la nesfârșit, în această primăvară nava-amiral Mercedes urmând să fie supusă unui facelift. Cele mai mari schimbări estetice se concentrează asupra părții frontale, acolo unde Mercedes S-Class va purta o nouă grilă și o nouă bară de protecție, dar și cea mai nouă generație de faruri LED MultiBeam, care se disting prin noile lumini de zi LED disimulate în trei benzi perfect paralele ce imită silueta unui bumerang.

Interiorul aduce mai multe noutăți, printre care configurația cu ecrane duale. Fără rama groasă folosită anterior, suprafața ecranelor va deveni mai mare, în timp ce sistemul Comand va fi înlocuit cu cea mai recentă versiune 5.5. Display-ul central de mari dimensiuni va fi mai amplu decât actualul monitor cu diagonala de 12,3 inchi,

mercedes-s-class-facelift (2)

În afară de schimbările minore operate la capitolul design și probabil asupra scaunelor, noul S-Class va veni cu un volan nou în trei spițe. Evident, versiunea cu două spițe de la actualul S-Class nu mai este la modă.

Și gama de motoare a Clasei S va fi revizuită odată cu apariția modelului facelift. Nou în gama S-Class este motorul bi-turbo diesel de 3 litri cu șase cilindri în linie, 340 CP și un cuplu maxim de 700 Nm, versiunile cu o singură turbină urmând să dezvolte 286, respectiv 313 CP. Tot noi sunt și motoarele turbo cu cilindree și configurație similară L6, alimentate cu benzină. Acestea vor beneficia de o nouă arhitectură electrică 48V și de un compresor mecanic acționat electric, adiacent turbocompresorului convențional. Mercedes promite puteri maxime de până la 408 CP. Unitățile V8 și V12 vor fi recalibrate pentru a fi mai eficiente, iar transmisia automată cu nouă trepte 9G-Tronic va fi standard pentru toată gama.

Adaugati comentariu