Conducere autonoma avansata pentru Mercedes S-Class facelift

Mercedes S-Class facelift, așteptat să debuteze în iunie, va primi cea mai avansată tehnologie de conducere autonoma de pe piață. Conform informațiilor publicate de Autocar, acesta poate aborda viraje de până la 90 de grade și sensuri giratorii fără nicio intervenție umană.

“Prima sincronizare inteligentă a datelor furnizate de senzorii radar/laser/video și de sistemul de navigație va ajuta noul S-Class să detecteze și să aprecieze dacă viteza mașinii este prea mare. Dacă este, aceasta va încetini, va aborda virajul în condiții de siguranță și va reveni apoi la viteza inițială. Dacă semnalizezi atunci când te apropii de o curbă de 90 de grade, mașina va reduce viteza până când va efectua curba”.

În timp ce sistemul existent pe actualul E-Class poate vira singur pe 80% dintre autobahn-urile din Germania, noul sistem de pe S-Class va funcționa pe aproape toate autobahn-urile și pe 80% dintre autostrăzile din întreaga lume”, a dezvăluit Ola Kallenius, șeful diviziei de cercetare și dezvoltare de la Mercedes.

Kallenius a declarat că tehnologia trebuie să anticipeze toate posibilitățile. “Nu vrei să intri într-un viraj cu zero vizibilitate, descoperind că marcajele albe au dispărut și fiind la un metru de ieșire…“ Dacă șoferul ia mâinile de pe volan pentru o durată mai mare decât cea permisă, iar avertizările nu au niciun efect, sistemul “va opri mașina în siguranță, va aprinde avariile, va debloca portierele și va apela serviciul de urgență”.

În ceea ce privește faceliftul propriu-zis, modificările de design sunt minime și includ o nouă grilă, plus cea mai recentă generație a farurilor LED inteligente multi-beam DIGITAL LIGHT, cu fază lungă permanentă.

CITEȘTE O PREZENTARE COMPLETĂ A SISTEMULUI PE MERCEDESBLOG

La interior, fără rama groasă folosită anterior, suprafața ecranelor TFT duale va deveni mai mare, în timp ce sistemul multimedia Comand va fi actualizat la versiunea cea mai recentă de soft, renunțând la butonul rotativ folosit anterior, în favoarea unui touchpad și a comenzilor prin gesturi. Noul S-Class va avea și un nou volan cu trei spițe.

S-Class facelift va primi noi motoare diesel și pe benzină cu șase cilindri în linie, cu supraalimentare turbo și puteri maxime de până la 340 CP. Celelalte unități vor primi un plus de putere, în timp ce transmisia automată cu nouă trepte 9G-Tronic va fi standard pentru întreaga gamă.

Adaugati comentariu