Mercedes se întoarce, Lewis Hamilton câștigă Marele Premiu al Chinei

Marele Premiu al Chinei (10)

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Chinei. Britanicul revine în frunte după ce a fost nevoit să se mulțumească cu poziția a doua în Australia. Învingătorul din prima cursă, Sebastia Vettel de la Ferrari, a trecut al doilea linia de sosire. Pe podium a urcat și puștiul Max Verstappen de la Red Bull Racing, după un duel aprins cu Daniel Ricciardo, colegul său.  

Pe un circuit încă ud, Hamilton a rămas pe poziții, în ciuda atacului dat de Sebastian Vettel chiar la start. Colegul neamțului, Kimi Raikkonen, a pierdut o poziție în favoarea lui Daniel Ricciardo de la Red Bull Racing. Valtteri Bottas a rămas în spatele colegului de la Mercedes.

Marele Premiu al Chinei (11)

Max Verstappen, plecat de pe 16, s-a ales cu o pană și a fost chemat la boxe. Momentul a fost însă, unul propice, pentru că Safety Car-ul virtual era activat. Și Vettel a preferat să treacă de la slick-uri la super-soft-uri.

Accidentul lui Antonio Giovanazzi de la Sauber a trimis Safety Car-ul pe pistă, toate mașinile ocolind zona impactului urmând AMG-ul pe linia boxelor. Un moment bun și pentru Hamilton să renunțe la gumele de ploaie.

În turul 7, celor de la Mercedes le-a stat inima. Valtteri Bottas s-a răsucit pe circuit în timp ce Safety Car-ul era la comanda cursei, dar a reușit, în cele din urmă, să controleze monopostul. Finlandezul a picat pe 11.

Și în garajele Ferrari și Red Bull au fost emoții mari, pentru că Vettel și Raikkonen au fost roată la roată și mai puțin de jumătate de secundă îi despărțea și pe piloții de la Red Bull. Max Verstappen a trecut de Ricciardo pe interiorul virajului și a pornit la vânătoare de Hamilton.

Marele Premiu al Chinei (5)

În turul 20, Vettel și-a pierdut răbdarea, a forțat și a trecut de Raikkonen, apoi și-a făcut loc și pe lângă Daniel Ricciardo, în urma unor manevre la limită. Alergând după Hamilton, Verstappen și-a compromis pneurile de pe puntea față, a fost nevoit să intre să schimbe și a revenit pe 6, în spatele lui Bottas. Olandezul zburător n-a pierdut prea mult timp în urma finlandezului de la Mercedes.

După o nouă oprire la boxe, Vettel a ieșit în fața lui Verstappen, la peste 3 secunde de tânărul pilot de la Red Bull. Hamilton a schimbat și el, dar și-a reluat poziția la conducere. Cu 12 tururi înaine de final, Vettel i-a întrebat pe cei de la boxe dacă îl mai poate ajunge pe Hamilton. Aproape 8 secunde îl despărțau atunci pe neamț de britanic, care a accelerat atunci când a văzut că este urmărit îndeaproape.

Cel care a avut emoții mari pe ultimele tururi de cursă a fost Verstappen, pentru că a simțit în ceafă răsuflarea lui Ricciardo. Cu Romain Grojean aflat în urmă cu un tur, dar la două secunde în fața sa, Verstappen și-a pierdut calmul în ultimele 4 tururi, dar nu și poziția. Olandezul a cerut în repetate rânduri ca francezul să se dea la o parte. Puștiul a greșit într-un viraj, dar a revenit miraculos și a câștigat duelul finalului nebun de cursă.

Marele Premiu al Chinei (12)

Lewis Hamilton a trecut primul linia de sosire în China, urmat de Sebatian Vettel de la Mercedes. Pe podium a urcat și tânărul Max Verstappen.

În clasamentul general, britanicul și neamțul se află la egalitate de puncte, iar Mercedes-AMG PETRONAS conduce clasamentul constructorilor, cu un punct avans față de Ferrari. Marele Circ se mută săptămâna viitoare în Bahrein.

Sursă foto: F1.com

Adaugati comentariu