Mercedes X-Class: Vezi lansarea live a noului pick-up

După ce a fost dezvăluit anul trecut sub formă de concept, Mercedes X-Class, primul pick-up destinat producției de serie pe scară largă al mărcii germane, se lansează în această seară, la 20:10, ora României. 

Mercedes X-Class va fi produs în colaborare cu Alianța Renault-Nissan, pe platforma actualului Nissan Navara. Producția pentru piața europeană, pentru cea australiană și pentru cea sud-africană va demara la uzina Nissan de la Barcelona, Spania, în 2017. Modelele X-Class rezervate pieței din America Latină vor ieși de pe liniile de asamblare ale uzinei Renault de la Cordoba, Argentina, începând cu 2018.

Mercedes X-Class va primi motorul diesel V6 de 3,5 litri al conceptului, care se va regăsi și în versiunea de serie. Unitatea diesel de 2,3 litri cu 160 CP pe care Nissan o folosește acum pentru propriul model Navara a fost considerată prea mică pentru un Mercedes, însă, nu este exclus ca Mercedes să ofere în viitor și o versiune cu patru cilindri. Tracțiunea integrală (4Matic) este standard la X-Class.

Din punct de vedere estetic, Mercedes X-Class va beneficia de toate punctele forte ale unui pick-up clasic, afișând un design robust, cu o grilă masivă cu două lamele cromate și steaua Mercedes amplasată central. Scutul față și spate, protecțiile aripilor și arcadele roților protejate de ornamente din plastic subliniază caracterul off-road al noului pick-up, care nu se va sfii să preia bunele aptitudini off-road ale donatorului de platformă, Nissan Navara. Pragurile suplimentare și roll-bar-ul din partea din spate sunt din nou indicii ale durității și forței viitorului pick-up.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top