Mercedes–Benz Drivers’ Training Road Show

În perioada 4-9 octombrie 2010 a avut loc cea de-a treia ediţie a programului Mercedes-Benz Drivers’ Training Road Show în România, în localitatea Scorniceşti din judeţul Olt.

Echipa ProfiTraining, divizie a Daimler AG, împreuna cu cei doi driver trainerii de la Mercedes-Benz Romania, au ţinut cursuri teoretice şi practice de pregătire a şoferilor profesionişti din cadrul companiilor de transport. Tema principală a sesiunilor de formare a fost îmbunătăţirea performanţelor de conducere, conducere preventivă în vederea reducerii consumului de carburant şi a perfecţionării tehnicilor şoferilor de camioane. 

Conducerea economică ajută la sporirea siguranţei în trafic, precum şi la extinderea duratei de viaţă a autovehicului şi reducerea semnificativă a stresului la volan. Asumarea acestor cunoştinţe şi a tehnicilor de conducere influenţează în mod pozitiv eficienţa companiilor de transport din România şi starea traficului rutier. 

Cunoştinţele prezentate în cadrul seminariilor teoretice de către echipele de specialişti au putut fi aplicate pe cele două camioane din gama Actros puse la dispoziţie de Mercedes-Benz România. Accentul a fost pus pe înţelegerea tehnologiilor avansate gândite, în primul rând, pentru eficientizarea consumului de combustibil şi prelungirea duratei de viaţă a autovehiculelor. Astfel, fiecare zi a inclus un program structurat în şase etape de pregătire: introducere generală, cursuri teoretice de conducere economică urmate de sesiune de conducere, cursuri teoretice pentru siguranţă şi control urmate, la rândul lor, de o sesiune de conducere şi prezentarea rezultatelor. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top