Metroul din Drumul Taberei se amână iar. Care este termenul plauzibil?

Metrou Drumul Taberei (1)

Metroul din Drumul Taberei pare un obiectiv știinfico-fantastic. Deși cel mai recent termen de încheiere a lucrărilor și deschidere a noii magistrale era luna decembrie a acestui an, un termen plauzibil ar fi iarna 2020-2021.

Un reportaj exclusiv Digi24.ro arată că lucrările la magistrala M5, care leagă Drumul Taberei de centrul Capitalei sunt departe de a fi finalizate.

Metrou Drumul Taberei (3)
Stația Râul Doamnei

“Ținta asumată de Ministerul Transporturilor și Metrorex pentru punerea în funcțiune a Magistralei 5, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, este decembrie 2019”, informează un comunicat transmis de Metrorex către Digi24. Cei care lucrează la magistrală sunt de părere că este un termen nerealist. “Poate la anul!”, spun aceștia, care dezvăluie și că la Eroilor lucrările sunt într-un stadiu deplorabil. Sistemul de automatizare și finisajele sunt pe lista de aspecte care trebuie rezolvate.

Metrou Drumul Taberei (5)
Stația Eroilor

Metrorex confirmă că mai sunt necesare montarea porților de acces, a lifturilor, efectuarea unor lucrări de structură, dar și implementarea sistemului de siguranță și automatizare a traficului. Dacă se va deschide respectând termenul, linia de metrou va funcționa cu cu o serie de compromisuri. Stații ca Academie și Parc Drumul Taberei nu vor fi funcționale. Atunci când va fi gata, M5 se va întinde pe 7 kilometri și va include 10 stații și un depou.

Metrou Drumul Taberei (4)
Stația Constantin Brâncuși

Peste 2,5 miliarde de lei au costat lucările la Magistrala 5 de metrou, demarate în 2011, până la această oră. Metrorex are conturile blocate din luna august, din cauza unei datori către Astaldi.

Bucureștiul are, la ora actuală, 71 de kilometri de metrou și 53 de stații.

Sursă foto: Facebook Metrorex

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top