MG GS, alternativa anglo-chineză la crossoverele consacrate

MG GS

Vă mai amintiți de MG? Englezii au făcut istorie cu ale lor roadstere, dar nu s-au dat înapoi nici de la a lansa berline și coupe-uri performante. Peste 4 zile, ei vor lansa primul SUV din istoria mărcii, capabil să facă zile grele Nissanului Qashqai. Cel puțin așa susțin britanicii.

Sau chinezii, din moment ce banii vin de la răsărit. După ce, în ultimele zeci de ani MG n-a dus-o tocmai bine, englezii speră că a sosit în sfârșit vremea renașterii. Beneficiind de investiții masive venite din China, aceștia se pregătesc să lanseze un model de SUV actual, cu care să se alinieze în prima linie din segment.

MG GS

De ce un crossover? Pentru că, deși MG duce lipsă de experiență în acest segment, crossoverele sunt pe val și se vând mai bine ca niciodată. Mai mult, platforma modulară pe care este construit modelul a fost dezvoltată pentru a permite în viitor dezvoltatea unui crossover mai mic, apropiat ca dimensiuni de Nissan Juke. Acesta ar putea intra în producție în 2017.

Mașina va fi echipată în varianta de bază cu un motor pe benzină de 1.5 litri, cu injecție directă și turbo-compresor, capabil să dezvolte 160 CP și 250 Nm. Acesta este dezvoltat în cooperare cu gigantul GM și provine din familia SGE a americanilor, echipând o mulțime de modele curente produse de Opel, Buick și Chevrolet.

MG GS

Celor însetați de putere, MG le oferă și un motor mai mare, de 2 litri, capabil de 220 CP și 350 Nm. Acesta va imprima crossoverului o accelerație 0-100 km/h în vecinătatea valorii de 8 secunde. Ambele motoare vor putea fi comandate în combinație cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj și tracțiune față sau integrală. Pentru piața europeană, este probabilă și echiparea cu un motor diesel de 1.9 litri, care însă nu a fost anunțat oficial. Poate peste 4 zile, odată cu lansarea modelului la Salonul Auto de la Londra.

MG GS

Mai e loc pentru încă un crossover pe o piață invadată de SUV-uri de toate dimensiunile și formele, echipate cu motoare atât de variate încât să bucure orice gusturi și nevoi? Ce trăsături s-au mai păstrat de la vechile modele MG la noul crossover? Mai avem de-a face cu un britanic tipic, sau vom vedea un chinez lansat sub umbrela unui brand cu o istorie impresionantă? Răspunsurile vor începe să curgă peste câteva zile.

Sursa fotografiilor: carbuyer.co.uk

Sursa informatiei: saicgroup.com, wikipedia.org

 

Adaugati comentariu