Miata cu 181 CP vine anul viitor?

Mazda MX-5 RF 5

Mazda transformă Miata într-un roadster extrem? Un document găsit de “Road and Track” confirmă că Mazda MX-5 va primi un plus de putere semnificativ. Un dealer din Canada a confirmat accidental informația, dezvăluind viitoarea specificație pe un forum al fanilor modelului.

Atașamentul a fost scos de pe forum, dar acesta a confirmat că așteptăm o Miata cu motor de 2.0 litri cu patru cilindri cu o putere mult mai mare. Pentru a o atinge, propulsorul va primi pistoane ușoare, un arbore cotit nou și o admisie îmbunătățită, dar și un nou tip de evacuare.

Grație tuturor acestor modificări, mașina va beneficia de aportul a 181 de cai putere și al unui cuplu de 204 Nm. Dacă cifrele sunt corecte, atunci Miata va veni cu 21 de cai putere și 4 Nm în plus față de modelul care se află la ora actuală pe piață, ceea ce înseamnă o putere mai mare față de fratele de platformă Fiat 124 Spider, dar un cuplu mai mic.

Test drive Mazda MX-5 – Gheișa care dansează tango

Producătorul nipon va încerca să reducă zgomotul și vibrațiile, probleme produse de instalarea sub capotă a unui motor mai puternic.

În plus față de adaosul de putere, MX-5 va primi și o serie de funcții de siguranță pasivă și activă. Sistemul Smart City Braking, care are la bază un senzor laser ce scanează drumul și care pregătește automat sistemul de frânare, se alfă pe listă. Niponii vor monta și o cameră de marșarier și vor renunța la CD player.

La ora actuală, Mazda MX-5 este disponibilă pe piață în două versiuni: G130 cu motor de 1.5 litri, 130 CP și 150 Nm și G160 cu motor de 2.0 litri, 160 CP și 200 Nm.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top