Michael Schumacher pus la zid: este acuzat ca a obținut fraudulos primul titlu mondial

Coechipierul lui Michael Schumacher în anul 1994, când germanul a devenit pentru prima dată campion mondial în Formula 1, Jos Verstappen, a declarat că meritul victoriei aparține în primul rând unor sisteme electronice care la acea vreme erau ilegale.

Olandezul Verstappen pretinde că în timp ce monopostul cu care a concurat el în sezonul 1994 era conform în totalitate cu specificațiile tehnice de la acea vreme, mașina lui Schumacher (coechipierul său) era garnisită cu sisteme secrete, care au contribuit decisiv la performanța sa.

„Știu exact ce s-a întâmplat la Benetton în perioada respectivă. Oamenii vor avea impresia că îmi caut scuze acum, dar știu că mașina sa era diferită de a mea. Mereu mi-am spus că era imposibil ce se întâmpla. Întotdeauna frânam la limită și abordam virajele cât de repede se putea, deci nu-mi explic cum reușea Schumacher.

Ceva nu era în regulă. Existau sisteme electronice de asistență, care nu erau permise la acea vreme și despre care nu se discuta. SUnt convins de asta, iar mai târziu, când l-am întrebat pe Flavio Briatore (șeful Benneton de la acea vreme) mi-a replicat că „ar fi mai bine să nu se discute despre acel subiect”. Pentru mine e clar că știu destule.

Ca orice alt pilot, Michael a fost și este dependent de posibilitățile materialului de concurs. Pentru marea majoritatea a lumii el a fost un zeu al automobilismului, dar vă spun că n-a fost chiar un Superman. De exemplu, într-un kart n-a reușit niciodată să mă învingă”, a declarat Jos Verstappen.

Sursa:
Eurosport
http://uk.eurosport.yahoo.com/08122011/58/schumacher-cheated-first-world-title.html

Adaugati comentariu