Michelin a lansat anvelopele Pilot Super Sport

Michelin anunţă lansarea pe pieţele din România, Bulgaria, Croaţia şi Serbia a anvelopelor MICHELIN Pilot Super Sport. Acestea sunt cele mai rapide anvelope de serie din lume de pe pistele de curse şi au fost lansate pe plan mondial în luna ianuarie a acestui an.

Proiectat pentru modelele sport ale maşinilor de serie precum şi pentru autovehiculele îmbunătăţite, noul tip de anvelope Michelin sintetizează întreaga experienţă şi competenţele dezvoltate de Michelin ca lider internaţional în domeniul curselor de anduranţă şi, în special, în cursa de 24 de ore de la Le Mans. 

Anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport au ca scop asigurarea unei experienţe supreme de condus şi, în acelaşi timp, a siguranţei maxime chiar şi în condiţii extreme de utilizare. Această combinaţie remarcabilă între plăcerea condusului şi siguranţă s-a dovedit decisivă în etapele de dezvoltare a produsului realizate împreună cu Porsche, BMW M (departamentul sport al producătorului de maşini din Munchen) şi Ferrari.

Potenţialul excepţional al anvelopelor MICHELIN Pilot Super Sport, care sunt proiectate să reziste în cele mai dificile condiţii de utilizare şi drum, derivă direct din abilităţile şi competenţele echipelor de competiţie ale Michelin. Realizările tehnologice – care au adus pentru Michelin 13 victorii consecutive la cursa de 24 de ore de la Le Mans – au fost folosite şi pentru dezvoltarea anvelopelor MICHELIN Pilot Super Sport cu scopul de a oferi conducătorilor auto cea mai plăcută experienţă de condus. 

Pentru a îmbunătăţi aderenţa anvelopelor pe şosea şi capacitatea de frânare, cu impact asupra condiţiilor generale de siguranţă şi consum de carburant, Michelin a combinat într-o manieră unică trei tehnologii, respectiv centura Twaron®, Tehnologia Dual-Compound şi Variable Contact Patch 2.0, toate derivate din inovaţiile validate şi folosite în cursele de anduranţă. 

Această combinaţie a dat rezultate bune care i-au convins chiar şi pe cei mai exigenţi producători de maşini din segmentul de înaltă performanţă. Drept urmare, noul tip de anvelope Michelin prezintă avantaje esenţiale care îl ridică la înălţimea standardelor impuse de predecesorul său, MICHELIN Pilot Sport PS2, care a fost certificat drept primă echipare pentru mai mult de 200 de vehicule.

În concordanţă cu strategia inovatoare a companiei Michelin, anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport prezintă un echilibru optim al diferitelor caracteristici de performanţă. Această abilitate de a combina siguranţa maximă, chiar şi în condiţii extreme de utilizare, cu plăcerea de a conduce şi consumul excelent este rezultatul unei investiţii fără precedent în cercetare şi dezvoltare – aproximativ 500 milioane de euro alocaţi anual Centrului Tehnologic Michelin. 

Gândite pentru automobilişti care îşi doresc atât experienţa supremă de condus cât şi siguranţa extraordinară – indiferent că este vorba de condusul de fiecare zi sau de cel sportiv –  anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport sunt concepute pentru modelele super sport ale maşinilor de serie şi pentru maşinile omologate, îmbunătăţite şi modificate pentru performanţă. 

Anvelopele de tip MICHELIN Pilot Super Sport au depăşit performanţele celor cinci competitori în ceea ce priveşte viteza şi aderenţa pe carosabil uscat într-un test efectuat în 2010 de TÜV SÜD, organizaţia independentă de testare, folosind anvelope cu dimensiunile 245/40 ZR 18 Y şi 235/35 ZR 19 Y.

Combinaţia între plăcerea condusului şi siguranţă îndeplineşte întocmai aşteptările conducătorilor auto. Acest fapt a fost demonstrat într-un studiu al TNS Sofres – efectuat în 2009 pe un eşantion de 9.000 de conducători auto din cinci state europene (Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie) precum şi din Rusia, Statele Unite ale Americii şi China. Dintre persoanele intervievate, 20% au declarat că pentru ei condusul este foarte important, iar 68% au afirmat că plăcerea condusului este prioritară. Mai mult, 62% au menţionat importanţa pe care o au anvelopele în folosirea eficientă a maşinii şi în siguranţa acesteia. 

Disponibilă în cinci diametre (18 – 22 inch), gama de anvelope MICHELIN Pilot Super Sport este în curs de certificatre drept primă echipare pentru un număr mare de vehicule. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top