Michelin oprește producția la uzinele din Zalău, România

Producătorul de anvelope Michelin a anunțat oprirea producției la cele două uzine pe care le are la Zalău, în contextul pandemiei de coronavirus.

Michelin are trei unități de producție în România, două la Zalău, județul Sălaj și una la Florești, județul Prahova. Activitatea la uzina de anvelope de la Florești a fost oprită încă din 24 martie.

”În această perioadă complicată, con­textul este unul dificil pentru uzina Victoria: anticipăm o scădere importantă a comen­zilor, ceea ce impune ajustarea producţiei in consecinţă. Uzina Victoria îşi va opri acti­vitatea progresiv. În perioada 24-29 mar­tie, majoritatea sectoarelor vor fi oprite, cu excepţia anumitor activităţi critice sau cu foc continuu, care vor avea un program specific. Urmăm toate proto­coalele interne pentru a asigura închiderea progresivă şi pentru a ne proteja angajaţii. În funcţie de evoluţia situaţiei se poate prelungi perioada de închidere“, au spus atunci oficialii de la Michelin România.

Astăzi, Michelin România a anunțat și oprirea producției la cele două uzine de pe platforma industrială de la Zalău, informează Agerpres. Uzina Zalău Cord nu mai produce din data de 28 martie, iar Zalău Anvelope va opri producția începând cu data de 31 martie.

Vor face excepție o serie de activități critice ce vor avea un program specific.

Michelin România are 4.000 de angajați în cele trei unități de producție. Cele două uzine de la Zalău produc anvelope și cord metalic.

Michelin propune testarea anvelopelor uzate în aceleași condiții cu anvelopele noi

Adaugati comentariu