Michelin prezintă performanţele gamelor sale de anvelope

Odată cu noua reglementare europeană care impune afişarea calificativelor de performanţă ale anvelopelor, Michelin îşi reafirmă angajamentul de a oferi cel mai bun echilibru al performanţelor pentru toate liniile sale de produs.

Michelin sprijină introducerea noului sistem european de etichetare a anvelopelor, care a fost conceput cu scopul de a oferi consumatorilor informaţii practice privind trei caracteristici importante de performanţă: aderenţa pe carosabil umed, eficienţa energetică şi zgomotul la rulare.

Gama de anvelope de vară MICHELIN
Toate gamele de anvelope de vară comercializate începând cu 2010 se încadrează în clasa A de performanţă din punct de vedere al aderenţei pe carosabil umed, cel mai important parametru privind siguranţa.
-Gama de anvelope MICHELIN Energy Saver +, care va fi lansată pe piaţă în această vară, se încadrează în clasa A de performanţă din punct de vedere al aderenţei pe carosabil umed.
-Gama de anvelope MICHELIN Primacy 3  se încadrează în clasa A de performanţă din punct de vedere al aderenţei pe carosabil umed.
-Anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport şi MICHELIN Pilot –0Sport 3 se încadrează în clasa A de performanţă din punct de vedere al aderenţei pe carosabil umed.

Angajamentul Michelin privind optimizarea eficienţei energetice s-a concretizat prin încadrarea noilor game de anvelope în clasa C, sau o clasă superioară, de performanţă.
Gama de anvelope MICHELIN ENERGY Saver + se încadrează în clasa B sau C de performanţă din punct de vedere al eficienţei energetice, în funcţie de dimensiune.
Gama de anvelope MICHELIN Primacy 3 se încadrează în clasa C de performanţă.

Este important de ştiut că majoritatea gamelor de anvelope sport se încadrează în clasa E de performanţă, aspect care demonstrează echilibrul optim al performanţelor caracteristic acestor anvelope, prin combinarea unei durate sporite de exploatare cu o aderenţă crescută, chiar şi în condiţii dificile de rulare.
Din punct de vedere al zgomotului la rulare, toate gamele de anvelope de vară se încadrează în limitele care vor intra în vigoare de la data de 1 noiembrie 2016 (cel mult două linii negre).
Gama de anvelope de iarnă MICHELIN 
Cele mai noi game de anvelope de iarnă Alpin se încadrează în clasa C de performanţă din punct de vedere al aderenţei pe carosabil umed şi în clasa E de performanţă din punct de vedere al rezistenţei la rulare. Aceste anvelope de iarnă sunt concepute pentru rularea în condiţii de siguranţă pe toate tipurile de carosabil (acoperit cu zăpadă, gheaţă, zăpadă topită) şi la temperaturi extreme. Anvelopele de iarnă Alpin întrunesc cele mai exigente aşteptări ale conducătorilor auto, oferind aderenţa şi longevitatea caracteristice anvelopelor MICHELIN.

Gama de anvelope MICHELIN pentru vehicule utilitare
Programată pentru a fi lansată pe piaţă în această vară, noua gamă de anvelope MICHELIN Agilis + demonstrează încă o dată echilibrarea optimă a performanţelor, cu calificativul B din punct de vedere al aderenţei pe carosabil umed, calificativul C din punct de vedere al eficienţei energetice şi două linii negre corespunzătoare zgomotului la rulare, la care se adaugă robusteţea şi randamentul kilometric sporit.

Dincolo de calificative, cel mai bun echilibru al performanţelor existent pe piaţă
Strategia Michelin se concentrează pe proiectarea şi fabricarea unor anvelope care să combine siguranţa în toate condiţiile de rulare (pe carosabil umed şi uscat, în linie dreaptă, dar şi în viraje) eficienţa energetică optimă şi randamentul kilometric sporit, care influenţează în mod direct costul total al exploatării unui vehicul, o preocupare majoră pentru consumatori, chiar dacă nu apare inclus în noua reglementare. Longevitatea anvelopelor existente pe piaţă diferă foarte mult. Există anvelope cu o durată de exploatare dublă faţă de alte anvelope sau anvelope care pot fi rulate cu un an în plus faţă de celelalte.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top