Microlino intră în producția de serie și promite o autonomie de 200 km

Microlino-3-Autoexpert.ro

Micro Mobility, un start-up din Elveția, a anunțat începerea producției de serie pentru modelului electric Microlino.

Microlino este un mini automobil dedicat uzului urban. Modelul este inspirat direct de Isetta, un automobil de buzunar produs de BMW în anii 50.

Microlino-6-Autoexpert.ro

Start-up elvețian există de mai bine de cinci ani, iar modelul inspirat de Isetta a fost prezentat inițial în 2018. Producția de serie ar fi trebuit să începă anul trecut, dar o serie de probleme plus pandemia au întârziat producția micului model electric.

Microlino are 2.4 m lungime

Microlino oferă spațiu doar pentru doi adulți și trei lăzi de bere, așa cum spune comunicatul companiei și câtărește doar 513 kilograme. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 90 km/oră. Ca și la modelului original, accesul în habitaclu se face printr-o singură portieră amplasată în partea frontală.

Microlino-1-Autoexpert.ro

Acum, Micro Mobility Systems va începe producția de serie în luna septembrie 2021. Vor exista două variante de baterie. Versiunea de bază va utiliza o baterie de 8 kWh ce asigură o autonomie de 125 km, iar versiunea de top poate fi echipată cu o baterie de 14.4 kWh pentru o autonomie de 200 km. Puterea motorului electric este de 11 kW (15 CP). Accelerația de la 0 la 50 km/oră se face în 5 secunde.

Microlino-5-Autoexpert.ro

Prețurile vor începe de la 12.000 euro pe piața din Europa, modelul fiind poziționat pentru a concura cu Citroen Ami One.

Via Autocar

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top