Micuța mașină de familie: VW up! cu patru portiere

Toate semnele de până acum prevăd un viitor frumos pentru noul Volkswagen up!. Varianta cu două portiere a vehiculului de oraș a avut un debut fulminant pe piața din Germania, unde ocupă deja prima poziție la capitolul înmatriculări, în clasă. În acest context, Volkswagen a ridicat ștacheta și a prezentat, de curând, versiunea cu patru portiere a lui up!.

Noul membru al familiei „New Small Family” (n. red. Noua Familie Mică – numele acordat de VAG gamei de modele citadine a grupului) va debarca în curțile dealerilor în luna mai. Vânzările vor debuta mai devreme, comenzile putând fi plasate începând cu 6 martie (în Germania). Pentru restul piețelor din Europa up! va fi disponibil, cel mai probabil, de la începutul verii. Tot pentru Germania, prețul variantei cu patru portiere va fi cu doar 475 de Euro mai mare decât în cazul celei cu două.

Din estimările celor de la Volkswagen, mai mult de jumătate din cumpărătorii de up! vor opta pentru versiunea cu patru portiere. Noua variantă va dispune de aceleași motorizări (44 kW/60 CP și 55 kW/75 CP), aceleași versiuni de echipare (take up!, move up!, high up!, black up!, white up!) și aceleași dimensiuni exterioare ca ale celei cu două portiere.

Odată cu apariția celor două portiere suplimentare, design-ul profilului a fost modificat. Linia suprafeței vitrate nu mai urcă spre stâlpii C, cum se întâmplă la versiunea cu două portiere, ci este prelungită orizontal spre partea posterioară a vehiculului. Astfel, între cele două modele vor exista diferențe evidente de aspect, privite din lateral. Portbagajul are o valoare foarte bună pentru dimensiunile exterioare ale vehiculului, având o capacitate de 251 de litri. Aceasta poate fi suplimentată până la 951 de litri prin plierea banchetei.

Și lista de dotări opționale care vor putea fi bifate pe cele două modele de up! este identică. Dintre ele amintim doar sistemul City Emergency Braking, care face ca up! să fie primul automobil din clasă, care poate fi frânat automat, atunci când situația o impune (la viteze cuprinse între 5 și 30 km/h).

Adaugati comentariu