Mini CLS sau Clasa A cu patru portiere?

Mercedes-Benz se concentrează pe segmentul compactelor premium și, la nici un an de la reinventarea Clasei A, lansează un sedan pe aceeași platformă intitulat CLA.

Mercedes-Benz a transpus aproape in totalitate liniile conceptului „Concept Style Coupe” in versiunea de serie CLA, semn ca reactiile pozitive ale publicului la lansarea conceptului au fost luate in considerare. Desigur, vorbim despre linii similare cu cele ale compactei Clasa A, cu un plus stilistic generat de linia de coupe ce aminteste de fratele mai mare CLS. Exista si o latura practica ce beneficiaza de pe urma formelor placute si anume aerodinamica: coficientul de 0.22 este cel mai mic pentru un model de serie.

Partea din spate poate fi considerata complet noua in sensul in care nu pare a se inspira evident din liniile CLS-ului. Pe total, masina arata spectaculos si sugereaza evident ca Mercedes-Benz si-a schimbat prioritatile in materie de design, cel putin in clasa compacta. Aici nemtii vor sa convinga o clientela considerabil mai tanara, aflati foarte probabil la primul lor Mercedes-Benz.

Interiorul nu aduce prea multe noutati, fiind preluat in proportie covarsitoare de la Clasa A, iar asta nu este un motiv de nemultumire. Abordarea ceva mai relaxata a plansei de bord, in comparatie cu modelele clasice Mercedes-Benz se potriveste cu imaginea de rebel a lui CLS si cu siguranta se va dovedi pe placul tinerilor. Desigur, calitatea materialelor si numarul de echipamente de confort/siguranta se ridica la standardele cu care ne-a obisnuit Mercedes-Benz.

Lista de motorizari include trei propulsoare pe benzina 1,6/122 CP (CLA 180), 1,6/156 CP (CLA 200) si 2,0/211 CP (CLA 250) si doua diesel CLA 200 CDI cu 136 CP si CLA 220 CDI/170 CP. Toate motorizarile includ sistemul ECO Start/Stop si, cu exceptia lui 200 CDI, toate respecta viitoarele norme EURO 6. Vor exista doua setari pentru suspensie, cea standard orientata spre confort si cea sport pentru cei care doresc un plus de dinamism. Standard, CLA este oferita cu tractiune, dar se va putea opta si pentru un sistem de tractiune integrala 4MATIC adaptat dimensiunilor reduse ale modelului CLA.

Pretul de pornire pentru CLA 180 benzina este de 28.977 euro valabil pentru piata din Germania.

Adaugati comentariu