Test drive MINI Cooper S Mayfair 175 CP

Pentru ca nu crede in valori materiale, de ziua lui, MINI nu asteapta cadouri. In schimb face cinste cu editia limitata Mayfair.

  • Exclusivitate
  • Performante dinamice de exceptie
  • Foarte scumpa
  • Rigiditatea suspensiei afecteaza confortul

Două momente cheie au marcat istoria de 50 de ani a mărcii britanice. Primul a fost în 1959, când un proiect poreclit Sputnik a fost atribut inginerului pe nume Alec Issigoniss, iar al doilea, în 2000, când sub „ocupație“ nemțească MINI s-a reinventat într-o manieră spectaculoasă, dar riscantă. Două cărți importante, amândouă câștigătoare. Conjuctură norocoasă? Strategie elaborată? Cu siguranță și una și alta.

Cum o petrecere o vei uita imediat după ce expiră mahmureala, MINI a marcat momentul reeditând două ediții speciale cu însemnătate pentru marca Britanică: Mayfair și Camden. Culoarea Hot Chocolate, elementele de decor în nuanțe Toffy și Piano Black, dar și siglele împrăștiate cu generozitate caracterizează versiunea Mayfair. Pachetul de design interior/exterior poate fi aplicat modelelor Cooper, fiind disponibil doar în decursul anului 2009.

Investiția nu este una chiar modestă, dar modelele aniversare își păstrează valoarea mai bine decât cele standard, aducând prețuri de revânzare cu 5 până la 10% mai bune. Dacă te interesează mai mult imaginea, Cooper și Cooper D sunt mai mult decât suficiente. Versiunea S plusează cu un pachet șasiu/motor/cutie/direcție/etc, excelent, dar se adresează unei game ceva mai restrânse de clienți.

De obicei, vorbim despre oameni care nu sunt deranjați de lucruri mărunte ca suspensia rigidă, spațiul interior sau prețul de achiziție care poate fi agățat cu două segmente mai sus.

Date tehnice: MINI
Cooper S
Sasiu si caroserie
Motorizare 1.6 Turbo
Nr. usi/locuri 3/4
Masa proprie/totala [kg] 1130/1580
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 3700/1685/1405
Ampatament 2465
Volum portbagaj [l] 160 (680)
Motor si transmisie
Tip motor 1.6 Turbo
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 1598
Sistem alimentare injectie directa+turbo
Putere max. [kW(CP)/rpm] 129(175)/5500
Cuplu max. [Nm/rpm] 240/1600
Cutie de viteze Manuala/6
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 225
0-100 km/h [s] 7.1
Consum urban/extra/mixt 8.9/5.9/7.4
Emisii CO2 [g/km] 149

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top