MINI Coupe la doi pași de showroom

Prezentat sub formă de concept acum doi ani, MINI Coupe se pregătește de intrarea oficială pe scena globală. Vânzările vor demara la sfârșitul acestui an.

Construit pe o platforma de Mini Cabrio, modelul Coupe pastreaza partea frontala tipica marcii in timp ce spatele coboara aparent abrupt sub un unghi de 45 de grade. Pozele oficiale publicate recent pe site-ul de presa MINI infatiseaza modelul in versiunea finala, dar cu spatele acoperit cu un material de camuflaj, special pentru a nu da prea multe indicii inainte de lansarea oficiala.

Citeste testul cu MINI Cooper S Cabrio

Noul MINI Coupe va oferi clientilor marcii britanice o experienta dinamica imbunatatita cu plus de personalitate generat de alura de coupe, sau cel putin acesta este scopul declarat al conducerii MINI. Se asteapta ca o mare parte din clientela acestui model sa fie de sex masculin.

Latura practica nu este una deosebita, mai ales daca ne gandim ca acest MINI nu beneficiaza de aportul unei banchete, iar vizibilitatea si accesul nu vor fi stralucite (portbagajul in schimb se anunta a fi mai mare). Din fericire pentru britanici clientii de MINI nu vizeaza aspectele practice asa ca aceste doua minusuri nu se vor reflecta negativ in vanzari.

Platforma tehnica nu a suferit modificari, pentru a mentine costurile de productie la un nivel cat mai scazut, motiv pentru care performantele dinamice vor fi apropiate de cele ale modelelor standard MINI. Nu se stie daca interiorul va primi elemente distinctive sau se va alinia imaginii retro exprimata de restul gamei.

Citeste testul cu MINI Cooper S Facelift

Lista de motorizari include toate unitatile disponibile actualmente in gama MINI: Cooper SD Coupe (2.0 Diesel/143 CP), Cooper Coupe (1.6 Benzina/122 CP), Cooper S Coupe (1.6 Benzina Turbo/184 CP), John Cooper Works Coupe (1.6 Benzina Turbo/211 CP).

Adaugati comentariu