MINI electric, surprinzător de accesibil. Cât costă?

Noul MINI Cooper electric

MINI electric este surprinzător de accesibil. În Germania, MINI Cooper SE va porni de la 32.500 de euro cu TVA inclus. De ce a ales constructorul englez acest preț de pornire?

MINI Cooper SE a fost prezentat în cadrul unui eveniment la Rotterdam. Pus în mișcare de motorul electric al lui BMW i3, noul model urban cu emisii zero are o automomie declarată între 235 și 270 de kilometri și va fi disponibil doar cu bateria de 32,6 kWh. De ce nu mai mult?

Noul MINI Cooper electric

“Este o mașină urbană, iar această autonomie este tocmai punctul ei forte. Nu sunt multe mașini electrice cu asemenea preț!”, își apără șeful diviziei de producție de la BMW, Oliver Zipse, cel care i-ar putea lua locul actualului CEO, Harald Krueger.

Diferența de preț față de MINI Cooper S cu transmisie automată și dotări similare va fi între 1.000 și 2.000 de euro.

Cei de la MINI explică faptul că noul SE este mai degrabă orientat către performanță decât către autonomie. Iar cifrele le dau dreptate. Mașina accelerează de la 0 la 60 km/h în doar 3,9 secunde și are nevoie de 7,3 secunde pentru a ajunge de pe loc la 100 km/h. Viteza maximă a lui MINI electric este limitată la 150 km/h.

Mai multe despre noul MINI cu emisii zero, aflați aici:

Noul MINI electric – Informații și fotografii oficiale

Adaugati comentariu