Mini etalează noile uși foarfece

Usi Mini

Mini lansează noile ușile foarfece, special pentru cei care parchează în spații strâmte. Modelele care vor putea fi echipate cu noul tip de portiere sunt cel Mini Hatch cu 3 uși, Paceman și Cabrio, ultetior alăturându-se și Mini Hatch cu 5 uși, Clubman și Countryman.
Ușile se deschid vertical, fiind de un real ajutor în parcarea mall-urilor, cu condiția să verificați dacă înălțimea tavanului este mai mare decât cea a ușilor ridicate. Beneficiile sunt evidente dacă privim cifrele: noul sistem propus de Mini scade cu 30% spațiul necesar accesului în mașină, sau altfel spus, cu 75 cm.

Țineți totuși cont de faptul că mașinile de lângă Mini nu beneficiază de prezența aceluiași sistem, de aceea pasagerii lor au nevoie de spațiu pentru acces. Așa că, dacă vă decideți să-l comandați pentru 1959 euro, lăsați totuși spațiu suficient de acces și șoferului mașinii din dreapta. Și nu, nu trebuie să fiți în formă pentru a ridica noile uși, pentru că un sistem electrohidraulic are grijă de acest aspect. Mai mult, ele pot fi comandate fie de la distanță, fie apăsând butonul de pe mânerul ușii sau, în viitor, utilizând aplicația ”Mini Excitement” instalată pe propriul smartphone.

Dincolo de aspectele practice și estetice, Mini s-a gândit și la siguranța pasagerilor. De aceea, noul sistem este foarte rigid, oferind o protecție de top la impactul lateral. În plus, în urma unui eventual impact, sistemul PEE (Pyrotechnic Emergency Exit) permite deschiderea de urgență a ușilor, ușurând intervenția echipelor de salvare.

Adaugati comentariu