MINI îl cinstește pe Rauno Aaltonen

MINI a lansat o ediție specială a modelului Cooper S, menită să-i aducă un tribut finlandezului Rauno Aaltonen, câștigător al Raliului Monte Carlo în anul 1967.

Aaltonen, poreclit „The Rally Professor”, a triumfat în raliul cu cea mai mare notorietate, pilotând un MINI Cooper S. La 45 de ani distanță de la acel moment, MINI cinstește performanța finlandezului printr-o ediție specială a noului Cooper S.

Modificările sunt preponderent de ordin estetic, schema cromatică a modelului fiind o reinterpretare a celei prezente pe mașina de concurs din 1967. Modelul este disponibil într-o combinație de roșu și alb. Jantele au fost vopsite tot alb, asemenea celor de raliu, iar în dreptul semnalizatoarelor laterale au fost montate plăcuțe de individualizare a ediției.

Interiorul a primit de asemenea o tușa de personalizare, prin adoptarea unor inserții roșii la nivelul cadranului central, volanului și pe portiere. Tot pe cadranul vitezometrului de dimensiuni generoase, caracteristic gamei MINI, tronează la loc de cinste autograful legendarului Rauno Aaltonen, amintind în permanență că avem de-a face cu un model cu adevărat special.

MINI Cooper S Rauno Aaltonen este disponibil începând cu 9 martie la toți dealerii MINI din România.

Adaugati comentariu