Mini John Cooper Works GP este cel mai puternic model din gama producătorului britanic

Mini a prezentat oficial cea mai puternică versiune a modelului Hatchback: John Cooper Works GP de 306 CP.

Mini a trecut modelul său Hatchback prin tratamentul diviziei de performantă John Cooper Works pentru a crea cel mai puternic Mini de serie. Noul Mini John Cooper Works GP folosește motorul turbo de 2.0 litri ce dezvoltă 306 CP între 5.000 și 6.250 rpm și poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 5.2 secunde.

Puterea este trimisă către puntea față prin intermediul unei cutii de viteze automate Steptronic cu opt trepte.

Cuplul maxim este de 450 Nm între 1.750 și 4.500 rpm, iar viteza maximă ce poate fi atinsă de noul model este de 265 km/oră.

Noul model performant a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Mini JCW GP va fi produs în serie limitată la doar 3.000 exemplare, asamblarea urmând a începe în luna martie a anului viitor la uzina Mini din Oxford, Marea Britanie.

La nivel optic, noul Mini JCW GP se remarcă prin elementele aerodinamice: prize de aer proeminente, aripi din fibră de carbon (CFRP) și un eleron spate de dimensiuni generoase. O singură culoare este disponibilă pentru noul model: Racing Grey.

Versiunea Mini John Cooper Works GP nu are banchetă pentru pasagerii spate, aceasta fiind înlăturată pentru a îmbunătății greutatea mașinii. În locul ei găsit o bară pentru rigidizarea caroseriei. Versiunea GP are o gardă la sol redusă cu 10 mm față de modelul Mini JCW normal, iar suspensia, frânele și sistemul de evacuare au fost upgradate.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top