MINI la Salonul Auto de la Frankfurt 2011

Marca MINI va fi prezentă pe scena Salonului Auto de la Frankfurt (IAA) 2011 cu premiere mondiale care marchează extinderea gamei şi a posibilităţilor de personalizare a fiecărui model.

Cel mai important salon auto al lumii va fi gazda premierei mondiale a modelului MINI Coupé. Vizitatorii expoziţiei vor putea să descopere, alături de toate modelele mărcii, cele mai recente produse de individualizare MINI Yours şi gama atractivă Original MINI Accessories. Diversitatea produselor subliniază caracterul premium al mărcii şi este o trăsătură distinctă MINI.

Lansarea modelului MINI Coupé înseamnă un nou pas făcut de constructorul britanic de automobile premium mici în procesul de extindere constantă a gamei. Cel de-al cincilea model al mărcii reuneşte calităţile MINI emblematice într-un pachet nou şi diferit.

Primul model cu două locuri din actuala gamă pune un accent şi mai pronunţat pe furnizarea plăcerii inegalabile a condusului. Motoarele puternice, calităţile remarcabile ale suspensiei sofisticate şi reglajele noi ale aerodinamicii, duc legendara agilitate MINI într-o dimensiune complet nouă.

După ce a adus segmentul premium într-o nouă dimensiune, MINI se află acum în etapa în care îşi consolidează avantajul faţă de concurenţă. La zece ani de la relansarea mărcii şi la cinci ani după debutul celei de-a doua generaţii moderne, popularitatea MINI pe pieţele auto din jurul lumii continuă să sporească la fiecare apariţie a unui model nou.

Datorită celor cinci modele care poartă emblema MINI, brandul britanic a reuşit să se orienteze şi către noi grupuri-ţintă. Numeroasele opţiuni, create de varietatea de modele din cadrul familiei MINI, este dusă la un nou nivel prin posibilitatea unei personalizări efective pe care o permite fiecare model. Comparativ cu alţi producători auto, MINI oferă clienţilor cea mai mare libertate de configurare a automobilului după preferinţele personale.

MINI Coupé: premieră mondială
În urmă cu doi ani, prototipul care a prefigurat versiunea Coupé cu două locuri din gama MINI a atras atenţia în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Acum, acea viziune, al cărei rol a fost accentuarea plăcerii condusului, devine realitate. Ediţia 2011 a Salonului Auto de la Frankfurt reprezintă scena premierei mondiale MINI Coupé.

Modelul cu două locuri va fi disponibil, încă de la lansare, cu patru variante de motorizare cu puteri de 90 kW/122 CP pentru MINI Cooper Coupé, 105 kW/143 CP pentru MINI Cooper SD Coupé, 135 kW/184 CP cât dezvoltă MINI Cooper S Coupé, vârful de gamă fiind sportivul MINI John Cooper Works Coupé care oferă 155 kW/211 CP.

Cu aceste motoare puternice, calităţile emblematice ale suspensiei, distribuţia echilibrată a maselor, caroseria rigidă şi dotările speciale pentru aerodinamică (inclusiv un eleron spate rabatabil), sunt elemente care amplifică acel „go-kart feeling” specific MINI.

MINI Coupé este primul model care adoptă o structură clasică în trei volume, partea din spate este şocant de dreaptă. Acoperişul maşinii are o finisare într-o culoare contrastantă, element specific al designului MINI. Portbagajul cu capacitatea de 280 de litri, a cărui deschidere este foarte largă este dovada unei funcţionalităţi remarcabile.

Alte particularităţi notabile ale interiorului sunt nişele ovale din tapiţeria plafonului, unice la MINI Coupé şi facilitatea de încărcare, foarte lată, care face legătura între habitaclu şi portbagaj.

Adaugati comentariu