MINI made in China. MINI EV se va construi în Asia

MINI-Electric-Concept-14

MINI EV se va construi în China. BMW a semnat un parteneriat cu Great Wall Motors pentru producția modelelor electrice în cadrul unei uzine noi din Provincia Jiagnsu. Constructorul german a încheiat și un acord cu Baidu pentru dezvoltarea tehnologiilor de rulare autonomă.

Cele două parteneriate au fost stabilite cu ocazia summit-ului pentru condus autonom de la Berlin, la care au participat și Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, dar și premierul chinez Li Keqiang. Astfel, gigantul din domeniul tehnologiei, Baidu, va deveni membru în cadrul platformei Apollo, care numără, la ora actuală, 118 parteneri globali din industria auto și cea a tehnologiei.

Lansată în iulie 2017, platforma de condus autonom oferă soluții tehnologice pentru Nivel 3 spre Nivel 4/5 (condus foarte şi complet automatizat), precum şi pentru sisteme avansate de asistare a conducătorului (Nivel 2).

“Întâlnirea de astăzi reprezintă un nou nivel al colaborării dintre China și Germania”, a declarat CEO-ul BMW, Harald Krueger.

MINI-Electric-Concept-12

MINI Electric Concept: Mobilitate fără emisii la Frankfurt

MINI a dezvăluit conceptul său electric în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt de anul trecut. Versiunea de serie este așteptată să-și facă apariția pe piață în 2019. Decizia de a construi MINI EV în China, proiect desfășurat sub denumirea de “Spotlight Automotive Limited”, nu va afecta producția modelului la uzina de la Oxford, Marea Britanie.

Cele două parteneriate vin pe fondul unor cifre de vânzări impresionante obținute de BMW în China. 560.000 de mașini au ajuns acolo în 2017, o cifră mai mare decât cifra de vânzări cumulate din Statele Unite și Germania. Pentru MINI, China este a patra piață din lume, aproximtiv 35.000 de unități fiind livrate acolo anul trecut. În plus, China este cea mai mare piaţă de electromobilitate din lume.

Compania Great Wall Motors a fost înființată de miliardarul Wei Jianjum și a devenit, în scurt timp, cel mai mare producător local de SUV-uri, oferind clienților modele spațioase, la prețuri mai accesibile decât cele oferite în China de constructori europeni sau americani.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top