MINI Paceman – primul Sports Activity Coupe MINI

MINI face un nou pas important în istoria sa prin prezentarea unui concept de automobil nou şi fascinant – MINI Paceman Concept.

Cu exact zece ani în urmă, vizitatorii Salonului Auto Internaţional din America de Nord (NAIAS) de la Detroit au fost martorii relansării mărcii MINI în America de Nord, ceea ce a fost semnalul începutului unei poveşti de succes fără egal. Acum, marca se pregăteşte să sărbătorească această aniversare de referinţă la NAIAS – care are loc în perioada 10-23 ianuarie 2011 – cu premiera mondială a MINI Paceman Concept. 

Acest studiu spectaculos pune bazele unei categorii complet noi de automobile, cu potenţial pentru oferirea unei şi mai mari plăceri a condusului şi o versatilitate şi mai mare pentru utilizarea zilnică. MINI Paceman Concept are potenţialul de a deveni un alt pilon de bază în dezvoltarea continuă a mărcii şi a portofoliului său de produse.

MINI Paceman Concept preia punctele forte ale MINI – caracterul unic, comportamentul asemănător cu al unui kart, agilitatea, calităţile dinamice şi designul individual – şi le conferă un aer proaspăt cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră şi al unui concept inovator de caroserie. Prototipul combină apariţia sportivă şi masculină, versatilitatea şi aspectul de coupé cu dimensiunile modelului MINI Countryman, cu patru uşi. De asemenea, reuneşte conceptul clasic MINI, particularităţile definitorii pentru MINI Countryman şi stilul unui coupé într-o manieră armonioasă. Rezultatul este un automobil MINI care inspiră forţă, care îşi arată aptitudinile dinamice din toate unghiurile.

MINI Paceman Concept, al cărui design de crossover îl face să fie primul Sports Activity Coupé (SAC) din segmentul maşinilor mici, îmbină elementele lifestyle cu calitatea premium.

Este automobilul ideal pentru persoanele tinere, moderne şi extrovertite, cu stil de viaţă urban, care adoră manevrabilitatea de kart emblematic pentru MINI, cărora le place să iasă în evidenţă prin individualitate şi pun mare preţ pe personalitatea mărcii. Sunt persoane încrezătoare, care trăiesc după propriile lor reguli şi îşi exprimă individualitatea printr-un MINI, care fac uz de mobilitatea pe care MINI o oferă în marile oraşe şi care experimentează plăcerea condusului în cea mai concentrată formă a sa.

MINI Paceman Concept păstrează partea frontală familiară gamei MINI, dar adaugă o notă distinctivă. Farurile delimitate de un contur cromat se extind mult înspre aripile faţă şi, împreună cu capota cu volume puternice, accentuează caracterul impozant al părţii frontale.
MINI Paceman Concept reproduce în mare designul grilei faţă de la MINI Cooper S Countryman. Totuşi, admisiile suplimentare în secţiunea inferioară a barei faţă asigură o ventilaţie îmbunătăţită a frânelor şi, împreună cu proiectoarele de ceaţă adâncite, accentuează latura sportivă a prototipului. 

Interiorul de la MINI Paceman Concept provine în mod deliberat din limbajul de design MINI. În spatele exteriorului masculin al studiului se află o esenţă elegantă, dar sportivă, care abundă de un sentiment de calitate premium. Panoul de instrumente este definit de formele concave distincte şi de impresia de sportivitate funcţională pe care o creează. Gurile de aerisire, deosebit de mari, subliniază caracterul interiorului definit prin funcţionalitate de ultimă oră. Gurile de aerisire, vitezometrul amplasat central “Centre Speedo” şi levierul schimbătorului de viteze au elemente de contur largi, în culori contrastante.

Atât din punct de vedere al spaţiului, cât şi ca reglaj al şasiului, MINI Paceman Concept a fost conceput pentru a permite echiparea cu cel mai puternic motor disponibil în prezent în gama MINI. Supraalimentat cu turbină cu două elice, propulsorul de 1,6 litri de la MINI John Cooper Works oferă prototipului MINI Paceman Concept posibilitatea de a atinge cel mai înalt nivel de performanţă sportivă. Motorizarea cu patru cilindri dezvoltă 155 kW/211 CP şi generează un cuplu maxim de 260 Nm, care poate fi sporit temporar, în reprize scurte, la 280 Nm prin intermediul funcţiei Overboost.

Dezvoltat pe baza MINI Countryman , conceptul MINI Paceman primeşte platforma ideală pentru sistemul de tracţiune integrală permanentă MINI ALL4, disponibil opţional. Acesta dispune de un diferenţial central electromagnetic, dispus chiar înaintea raportului final care variază distribuţia puterii între puntea faţă şi cea spate. În condiţii normale de condus, până la 50% din putere este transmisă spre roţile spate, iar acest procent poate ajunge, în condiţii extreme, până la 100%.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top