Mini Seven: salt spre…secolul trecut

2016 Mini Seven

Înapoi la rădăcini: Mini vine cu o echipare ce amintește de modelul original. Prima generație de Austin s-a numit Seven. Dar ce mai au în comun cele două modele: Mini Seven 2016 și modelul de la jumătatea veacului trecut?

În 1959 era lansată prima generație Mini. Inițial, ea a fost comercializată sub umbrela a două branduri – surori, care aparțineau companiei BMC: Austin și Morris. Astfel, prima generație a primit două nume distincte pentru același produs: Austin Seven și Morris Mini Minor.

2016 Mini Seven

Azi, Mini anunță o echipare specială care se vrea un tribut adus modelului original. Aceasta combină culorile și elementele de design specifice istoriei Mini cu tehnica actuală, într-un mix original. Și nu, nu trebuie să renunțați nici la economie, nici la performanță, nici la spațiu pentru acest dram de istorie, pentru că noua variantă poate fi comandată în variantele cu 3 și 5 uși, având puteri între 116 și 192 de cai.

Designerii britanici au lucrat intens la combinațiile de culori și materiale, pentru a crea o aură retro întregii mașini. La exterior, culoarea Lapisluxury Blue este completată de plafonul și carcasele argintii ale oglinzilor, în timp ce capota motorului poate fi decorată opțional cu două dungi asortate. În partea de jos a caroseriei, jantele de 17 inci în două nuanțe sunt combinate cu ornamentele de pe praguri și cu cele de pe aripile față, personalizate cu sigla MINI Seven.

2016 Mini Seven bord

La interior, elementele maro de pe bord și fețele de uși sunt combinate inspirat cu suprafețele Piano Black, creând o ambianță exclusivă. Tapițeria din stofă și piele, amintește de anii ’60, prin includerea de carouri cu iz britanic.

Prețurile și data lansării vor fi anunțate în viitor, dar ne așteptăm ca noul Mini Seven să ajungă în showroom spre sfârșitul verii.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top