MINI Superleggera va intra în producție în 2018

MINI Superleggera | AutoExpert.ro

Anul trecut, în cadrul Villa d’Este concours d’elegance, BMW a surprins pe toată lumea cu ceea ce atunci s-a numit conceptul MINI Superleggera Vision – un roadster cu două locuri și aspect retro. 

Potrivit celor de la revista britanică „Car”, în viitorul apropiat, MINI Superleggera va scăpa de atributul „concept” și va intra în producție, cu modificări estetice minime față de concept. Asta înseamnă că viitorul model MINI (numele nu a fost confirmat, dar mai mult ca sigur se va alege ceva fără rezonanța italiană a lui Superleggera și cu terminația „man”) se va adăuga rândurilor recent restructurate ale gamei MINI, suplinind cumva atât dispariția versiunii Cabrio, cât și a celei Roadster.

MINI Superleggera | AutoExpert.ro

Direcția actuală impusă de conducerea de la Munchen pentru marca britanică prevede concetrarea asupra unui număr mai mic de modele, dar mai bune. Asta înseamnă că modele creatoare de nișe precum Paceman sau Coupe ori Roadster dispar, lăsând loc pentru doar cinci modele de bază – sau cinci super-eroi, așa cum îi numește Peter Schwarzenbauer, membrul conducerii responsabil pentru MINI.

Potrivit Car, MINI și-ar dori să mențină arhitectura conceptului care folosea un motor electric pentru putea spate și unul termic pentru angrenarea roților din spate. Din păcate, noul roadster MINI va trebui să folosească aceeași arhitectură FAAR care nu permite decât tracțiune față sau integrală, așa cum se întâmplă la actuala gamă MINI.

MINI Superleggera | AutoExpert.ro

Asta înseamnă că viitorul roadster va folosi cel mai probabil și motoarele deja existente, fie că vorbim de cele cu trei sau cu patru cilindri. În același timp, mai mult ca sigur va exista și o versiune S care va folosi motorul de doi litri și 192 CP de pe actualul MINI Cooper S.

MINI Superleggera | AutoExpert.ro

Englezii de la Car estimează că noul roadster MINI ar putea să apară chiar și la începutul anului 2018, însă o dată clară nu a fost în niciun fel confirmată.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top