Mini va deveni o marcă exclusiv electrică

test comparativ Honda e vs Mini Cooper SE

Mini va începe tranziția către modele exclusiv electrice, ultimul Mini cu motor termic urmând să fie lansat în 2025.

Mini, parte din grupul BMW, va deveni o marcă exclusiv electrică până în anul 2030. Este cel mai recent anunț de acest fel al unei mărci importante, după ce Volvo și Jaguar au anunțat anterior că vor trece la propulsia exclusiv electrică.

Mini devine o marcă exclusiv electrică

Pentru Mini, anunțul a fost făcut de președintele Grupului BMW, Oliver Zipse în cadrul Conferinței anuale BMW. Mini va deveni prima marcă a grupului care renunță la motorul cu combustie internă și va adopta propulsia electrică.

test comparativ Honda e vs Mini Cooper SE

Marca britanică estimează că jumătate din vânzările sale vor fi modele electrice până în anul 2027. În 2023, va fi lansată și următoarea generație a modelului Countryman ce va fi produs la uzina grupului din Leipzig, Germania cu motorizări clasice și electrice.

Mini lucrează și la dezvoltarea unei platforme electrice în colaborare cu Great Wall Motor, plarformă ce va fi folosită începând din 2023 pentru modelele electrice ale mărcii. 2025 va fi ultimul an în care Mini va mai lansa modele cu motoare termice, urmând ca apoi până în 2030 marca să facă tranziția către electric.

În gama actuală Mini există deja modelul electric Cooper SE ce oferă 184 CP, putere identică cu cea dezvoltată de modelul Mini Cooper S cu motor termic. Cuplul produs este de 270 Nm și permite modelului electric să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde, viteza maximă fiind de 150 km/h.

Test comparativ: Mini Cooper SE vs Honda e

Via Mini

Adaugati comentariu