Ministerul Justiției din Ucraina donează armatei 600 de mașini confiscate

Drapel Ucraina

Ministerul Justiției din Ucraina a decis să doneze Apărării 600 de mașini confiscate. Astfel, orice luptător care are nevoie de un mijloc de deplasare pe teritoriul Ucrainei va putea accesa unul dintre aceste autovehicule.

Mașinile pe care care le pot accesa luptătorii ucraineni se regăsesc pe site-ul setam.gov.ua. Mașinile se află în posesia ministerului și fuseseră confiscate anterior. Acestea sunt localizate în diverse parcuri de pe întreg teritoriul țării. Propunerea așteaptă aprobarea Guvernului.

„O soluție pentru a putea face acest demers este în curs de finalizare. Un proiect de ordin al Ministerului Justiției este deja pregătit. Este la latitudinea guvernului să decidă în continuare”, scrie ministerul.

Parc auto Ucraina

CETAM este o platformă din Ucraina care organizează licitații cu mașini, proprietăți și alte bunuri confiscate atât de Guvernul ucrainean, cât și de diferite instituții financiare. Pentru a primi o mașină, trebuie completat un formular care include și locația din care se dorește preluarea vehiculului.

De asemenea, banca națională Oschadbank și cea mai mare bancă privată, PrivatBank, și-au pus la dispoziția Guvernului flota de autovehicule confiscate și aflate pe platforma CETAM.

sursa: autocentre

 

Adaugati comentariu