Ministerul Mediului anunță că taxa auto nu va fi reintrodusă în 2020

Guvernul nu a reușit să găsească formula ideală pentru noua taxă auto

Taxa auto nu va reveni în 2020. Ministerul Mediului nu va introduce nici o formă de taxă auto pentru automobilele second-hand.

Taxa auto, prezentă în diverse forme până în 2017, nu va fi reintrodusă în 2020. Cea mai recentă formă a taxei de poluare a fost timbrul de mediu, eliminat la începutul anului 2017.

De atunci, s-a vehiculat reintroducerea acestei taxe, ca răspuns la creșterea importurilor de automobile second-hand. Ministerul Mediului a anunțat că deocamdată această taxă nu va fi reintrodusă, taxa fiind considerată ilegală de către Uniunea Europeană.

Taxa auto

“Toate formulele încercate au intrat în gravă contradicție cu directivele europene. Eu cred că o asemenea măsură trebuie gândită bine și întoarsă pe toate fețele. Nu cred că în acest an vom avea o asemenea măsură implementată”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului.

Chiar dacă au scăpat de taxa auto în 2020, bucureștenii se vor confrunta cu taxa Oxigen, ce va afecta proprietarii de automobile cu motoare până la Euro 3 inclusiv. Taxa va fi aplicată și pentru automobilele Euro 4 din 2021.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top