Ministrul Energiei tocmai a descoperit că nu avem stații pentru maşinile electrice

Ministrul Energiei tocmai a descoperit că nu avem stații pentru maşinile electrice

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat că șoferii care conduc mașini electrice se lovesc de o mare problemă în România: lipsa stațiilor de alimentare, chiar și între marile orașe.

Ministrul a declarat că și-a luat o mașină electrică, dar că nu a putut ajunge cu ea mai departe de Ploiești și a dat drept exemplu drumul București-Constanța, orașe între care nu există nicio stație pentru alimentarea automobilelor electrice.

„Eu cred că este normal ca ministrul Energiei să meargă cu mașina electrică. Mi-am luat o mașină electrică și primul lucru am zis: «Hai să mergem la Ploiești, că până acolo și înapoi avem autonomie». Apoi am zis «Hai la Constanța!», dar ne-am oprit. Autonomia automobilului este 200 și ceva de kilometri, drumul până la Constanța este 200 și ceva de kilometri și, dacă se întâmplă ceva pe drum, acolo am rămas, pentru că nu avem nicio alimentare intermediară între București și Constanța”, a spus ministrul.

În cei trei ani scurși de la deschiderea primei stații de încărcare, numărul acestora a ajuns în România la 130 de unități.

Sursa: digi24.ro

Ministrul Energiei, Anton Anton, promitea în luna iunie acestui an amenajarea, în următorii patru ani, a 20.000 de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice, în condiţiile în care doar 1% din energia consumată în domeniul transporturilor este regenerabilă.

Adaugati comentariu