Restituirea Timbrului de mediu: Toate sumele vor fi înapoiate!

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a confirmat în premieră restituirea timbrului de mediu, în mod integral, pentru toți proprietarii de mașini care au achitat anterior taxa.

“Cu ministrul de Finanțe chiar și ieri am discutat despre sumele pe care le datorăm cetățenilor. Ce pot să vă asigur este că toate sumele care au fost plătite vor fi înapoiate. E o decizie a instanței și aici nu este loc de interpretări,” a declarat Constantin, într-o conferință de presă la Sibiu,

Ministrul nu a putut da, însă, și informații clare referitoare la modul sau data demarării propriu-zise a procesului de returnare a banilor: “Cum vom rambursa aceste sume, urmează să stabilim, printr-un memorandum pe care îl vom avea în săptămânile următoare pe masa Guvernului. Atât timp cât statul roman și-a permis să le încaseze, trebuie să le ramburseze”.

Potrivit lui Daniel Constantin, una dintre metodele de restituire a Timbrului de mediu care ar putea fi preferate de Guvern ar fi posibilitatea eșalonării de-a lungul timpului. Returnarea nu se poate face, însă, în tranșe de bani, fiindcă o astfel de măsură ar contrazice o decizie anterioară care spune că sumele se vor înapoia doar integral. “Statul a încasat acești bani în timp. Nu cred că putem să-i rambursăm dintr-o dată. Ar putea să dureze mai mult de un an, pentru că sumele sunt destul de mari.”

Anunțul făcut de Daniel Constantin vine la o zi după ce Ministerul Mediului anunța că restituirea Timbrului de mediu nu va mai fi posibilă decât în instanță. Ordonanța care permitea rambursarea directă a taxei auto încasată în ultimii cinci ani a fost anulată la 1 februarie, odată cu obligativitatea achitării Timbrului de Mediu. CITEȘTE MAI MULT AICI.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top