Miracole ale naturii din România, unice în lume

România ascunde unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume, locuri unice, adevărate comori naturale, care trebuie văzute cel puţin o dată în viaţă.

Vulcanii Noroioşi oferă un peisaj selenar

Turistul care ajunge pentru prima dată la Vulcanii Noroioşi, situaţi în comuna Berca, judeţul Buzău, are impresia că se află pe Lună, nicidecum pe Terra.  Rezervaţia naturală, de o frumuseţe aparte, se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare. Peste tot vezi conuri de pământ, cratere şi pâcle de noroi care bolborosesc neîncetat.

Vulcanii, cărora localnicii le spun pâcle, nu trec de cinci-sase metri înălţime, iar lava pe care o aruncă vine de la circa 3 000 de metri adâncime, fiind formată din nămol şi apă. Lava este rece şi iese la suprafaţă fiind împinsă de gazele din adâncuri.

Prăpăstiile Zărneştilor, un spectacol al naturii

La marginea localităţii Zărneşti din Munţii Piatra Craiului se află un loc spectaculos: Prăpăstiile Zărneştilor. Pe o distanţă de aproape cinci kilometric, se întinde  un defileu cu pereţi înalţi din piatră. Frumuseţea peisajului îţi taie respiraţia, mai ales că, în unele locuri, pereţii situaţi de o parte şi de alta a defileului aproape că se ating. De aceea, unele porţiuni ale traseului nu au fost atinse niciodată de razele soarelui. În apropierea Prăpăstiilor Zărneştilor se află cabana Curmătura, de unde turişti pot pleca pe diferite trasee montane în Munţii Piatra Craiului.

Află mai multe detalii aici

Adaugati comentariu