Adio, Mișu Negrițoiu! Președintele ASF revocat din funcție

Mișu Negrițoiu a fost revocat din funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în urma uriașului scandal creat în jurul tarifelor RCA. 

Senatorii și deputații au aprobat joi, cu 238 de voturi pentru și niciunul împotrivă, raportul pentru revocarea președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, membru executiv al Consiliului ASF.

Mişu Negriţoiu a refuzat sistematic să își depună demisia de onoare, solicitată atât de Parlament, cât și de reprezentanții transportatorilor, declarând că nu înţelege motivele pentru care se doreşte revocarea sa din funcţie. O decizie în acest sens ” este ilegală şi contestabilă”, el preferând să iasă ”scos de politicieni, decât de DNA”.

Mişu Negriţoiu a preluat funcția de președinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv în Parlament numirea sa. Negriţoiu a venit la conducerea ASF în locul lui Dan Radu Ruşanu, care şi-a dat demisia de la şefia autorităţii din arestul poliţiei, în martie 2014, în condiţiile în care era arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica – ASF.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top