Mită la nivel înalt. Procurorii germani fac percheziție la sediul unui mare constructor auto

Mita Porsche

Scandalurile se țin lanț pentru constructorii auto germani. Dieselgate este încă departe de a se fi încheiat, dar apar dosare noi care îi încriminează pe membrii Grupului Volkswagen. Procurorii germani au făcut o percheziție la sediul Porsche de la Stuttgart, în căutare de probe. Constructorul este suspectat de dare de mită.

Conform informațiilor deținute de procurori, un controlor financiar, reprezentant al guvernului german, ar fi fost mituit pentru a oferi producătorului auto date fiscale care ar fi trebuit să fie confidențiale.

Procurorii au anunțat, la scurt timp după percheziția sediului de la Stuttgart, că șase angajați de la Porsche, inclusiv persoane cu funcții de conducere, pot fi puși sub acuzare pentru abuz de putere.

Porsche muzeu

Și câteva locuințe din Pforzheim și Karlsruhe au fost verificate după ce procurorii au aflat că un fost membru al consiliului angajaților Porsche ar fi primit un salariu nejustificat de mare.

Compania a anunțat că va colabora cu autoritățile pentru rezolvarea cazurilor. Noul scandal lovește constructorul german la scurt timp după ce compania a fost amendată cu 535 de milioane de euro pentru rolul său în scandalul Dieselgate, la începutul acestei luni.

Scandalurile nu rămân fără efect în ceea ce privește vânzările constructorului. În urma Dieselgate, cererea de automobile cu propulsie diesel marca Porsche a scăzut dramatic, astfel că nemții au decis să scoată treptat din portofoliu propulsoarele pe motorină și să se concentreze, în schimb, pe producția de motoare pe benzină, electrice și sisteme hibride de propulsie.

Prima electrică marca Porsche, Taycan, care va fi prezentată oficial în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt, reprezintă un prim pas în direcția unei game cu emisii reduse. Taycan va fi rival pentru Porsche Model S, iar în versiune de top, va beneficia de aportul a 600 de cai putere pentru un sprint de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top