Mitsubishi ASX – Diamantul nipon

În toiul unei cariere de succes, Mitsubishi ASX se bucură de o ediție specială menită să-l propulseze printre preferații junglei urbane autohtone.

Asociată logo-ului companiei Mitsubishi, numele ediției speciale – Diamond – pune din start accent că avem de-a face cu un model pentru a cărui echipare nu s-au făcut multe rabaturi. Pornind de la versiunea apreciată de 1,8 l diesel (DID) cu 150 CP, transmisie manuală cu șase rapoarte și sistem de tracțiune integrală 4WD, specialitatea Mitsubishi, inginerii companiei au realizat o configurare generoasă pentru ASX.

Ca detalii de ordin optic, la exterior trebuie amintite luminile de zi Daytime Running Lamp, cu tehnologie LED, incorporate in spoilerul frontal prevăzut cu un nou ornament cromat. Nici spoilerul posterior nu a scăpat de modificări, fiind prevăzut acum cu orificii speciale pentru noua evacuare dublă, ovală.

2

Nici atenția acordată detaliilor de interior nu poate fi trecută cu vederea, mai ales când ochii-ți sunt furați de tapițeria specială, din piele vișinie, ce îmbracă scaunele, bancheta, cotiera și fețele ușilor, dându-le o notă accentuată de stil. Pasagerii din față vor fi încântați și de sistemul de masaj lombar montat în scaune, comandat prin intermediul unor butoane montate pe consolă.

Mitsubishi ASX – Diamantul nipon

Iar elementul central de la interior este sistemul multimedia Clarion NX501 E cu touchscreen, care înglobează navigația cu slot SD și cameră video pentru mersul înapoi. În exploatare, ASX este foarte docil în mediul urban, mulțumită în special suspensiei setate clar spre confort. După aceleași coordonate funcționează și direcția, în timp ce motorizarea dispune de rezerve însemnate de cuplu, mai ales după ce depășești pragul de 2.000 rpm.

Sistemul de tracțiune integrală nepermanentă se poate dovedi o alegere foarte inspirată chiar și în mediul urban, judecând după experiența iernii trecute. Toate cele enumerate până acum au, după cum era normal, și un preț. „Diamantul“ Mitsubishi pornește, cu toate taxele incluse, de la 31.998 Euro. Dacă luați în calcul Programul de reînnoire a parcului auto, pe lângă dorința de a deveni proprietarul simpaticului ASX, mai aveți nevoie doar de 27.623 Euro cu TVA.

3

Adaugati comentariu