Mitsubishi ASX – viitoarea generație, spionată la teste

2018 Mitsubishi ASX

Japonezii vor prezenta a doua generație a modelului Mitsubishi ASX în cursul anului viitor. Înainte de lansarea oficială, niponii îl testează intensiv pe șoselele din Statele Unite. Acestea sunt cele mai elocvente fotografii de până acum.

Viitorul rival al modelelor Honda HR-V și Suzuki Vitara a ieșit în teste. Deși este complet camuflat, îi putem întrezări partea frontală ce adoptă liniile dinamice de design ale conceptului XR, chiar dacă acestea au fost un pic ”domolite”, pentru a se integra mai bine într-un model de serie. Privită din lateral, viitoarea generație pare un mix între conceptul XR și actuala generație a modelului ASX, în timp ce spatele complet acoperit pare a ascunde o schimbare profundă de design. Aceasta poate fi ”ghicită” privind plasticul negru mulat al camuflajului.

2018 Mitsubishi ASX

În ciuda liniei mai dinamice decât a actualului model, dimensiunile exterioare se presupune că vor crește, iar sub capotă își vor face apariția noi motoare turbo, mici și eficiente. Totodată, ne putem aștepta și la o variantă hibrid cu încărcare la priză, aidoma celei de pe Outlander PHEV.

Noua generație Mitsubishi ASX va fi prezentată publicului în 2017, urmând să intre în producție în cursul anului 2018. Primele exemplare vor fi comercializate în Statele Unite, acolo unde Mitsubishi se bucură de un succes mai mare decât în Europa. Va fi interesant să vedem și cum vor fi influențate viitoarele modele Mitsubishi de recenta ”înrudire” cu Grupul Renault – Nissan.  Poate vom întâlni modele comune, create pentru a scădea costurile de producție:

”Datorită parteneriatelor de succes pe care le-a avut de-a lungul vremii, Nissan a căpătat cunoștințe care-i permit să obțină beneficii maxime. Acordul actual va crea valori pe termen lung, de care companiile noastre au nevoie pentru a progresa în viitor. Pentru aceasta, vom dezvolta un parteneriat strategic care va include resurse și achiziții comune”, declara cu 3 luni în urmă Osamu Masuko, director executiv Mitsubishi Motors.

Sursa informație și foto: AutoExpress

Adaugati comentariu