Nou SUV compact Mitsubishi, frate mai mare pentru ASX

Mitsubishi lansează la Geneva un nou SUV compact. Contrar așteptărilor, acesta nu este urmașul direct al lui ASX, ci va fi poziționat între acesta și fratele mai mare Outlander.

Surse neoficiale anunță un nume cu tradiție pentru noul model: Eclipse. Interesant este că titulatura a fost asociată în anii 90 cu un coupe de dimensiuni compacte, ceea ce ne trimite cu gândul la poziționarea noului SUV la granița dintre crossover și coupe, din punct de vedere stlistic.Primul teaser dezvăluie o siluetă dinamică, cu un hayon puternic înclinat, cu iz de fastback.

Noul SUV compact va avea o lungime de aproximativ 4,5 metri și va concura cu Nissan Qashqai și Seat Ateca. ASX va fi înlocuit cu un model mai mic (4,3 metri), iar Outlander va fi exponentul brandului nipon în clasa medie, păstrându-și configurația cu șapte locuri.

În ciuda recentei asocieri cu Alianța Renault-Nissan (în urma scandalului cifrelor de consum, în care a fost implicată compania niponă), Mitsubishi nu va folosi pentru noul SUV compact motorizări turbo pe benzină sau dCi din panoplia celor două mărci, de vină fiind timpul scurt scurs de la anunțarea parteneriatului. Cel mai probabil, Mitsubishi va apela la gama existentă de motoare și transmisii, folosite și de actualul ASX.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top