Mobilitate sporită: BMW i3 Concept Coupé

Prin premiera mondială BMW i3 Concept Coupé, BMW Group prezintă o versiune extrem de agilă şi emoţionantă a conceptului pentru călătorii sustenabile în clasa premium, fără niciun fel de emisii.

Studiul prezentat la ediţia 2012 a Salonului Auto de la Los Angeles vine în paralel cu procesul continuu de dezvoltare pentru ca primul model integral electric din istoria subbrandului BMW i să fie gata pentru producţia de serie – de asemenea, demonstrează şi potenţialul de extindere a gamei de modele. Revoluţionar, cu linii clare şi deschis, designul prezentat de BMW i3 Concept Coupé reprezintă o formă de pionierat a mobilităţii urbane prin care conştientizarea dezvoltării durabile devine o parte intrinsecă a profilului premium. În plus, modelul cu trei uşi utilizează limbajul de design creat special pentru automobilele BMW i, care transmite sentimentul incontestabil de dinamism şi plăcere a condusului.

Impactul vizual al caroseriei din fibră de carbon se datorează în principal liniei cursive a acoperişului coupé şi interpretării noi a designului „stream flow” specific BMW i – acestea se pot vedea în stilul geamurilor laterale şi conferă impresia de lumină, transparenţă şi calităţi aerodinamice eficiente. În interior, sentimentul de spaţiu specific mărcii BMW i este combinat cu ambianţa exclusivistă de lounge a celor două locuri individuale din spate.

Mai mult, BMW i3 Concept Coupé îşi asumă şi titlul de primul automobil electric din lume integrat complet în reţea. Datorită includerii funcţiilor inovatoare BMW ConnectedDrive – concepute de BMW i pentru utilizare la maşini de serie, operarea sistemului de navigaţie, precum şi transferul de informaţii între automobil, lumea exterioară şi terminalul smartphone al conducătorului – au fost centrate pe nevoile specifice ale e-mobilităţii.

BMW i3 Concept Coupé pune accent pe evidenţierea performanţelor dinamice care pot fi realizate de versiunea 100% electrică a tehnologiei BMW eDrive. Asemenea BMW i3 Concept, Coupé este propulsat de un electromotor dezvoltat de BMW Group, care oferă o putere maximă de 125 kW/170 CP şi atinge un cuplu maxim de 250 Nm – puterea furnizată este transferată instantaneu spre puntea spate prin transmisia cu un singur raport. Electromotorul este alimentat cu energie de la acumulatorul litiu-ion aflat sub podea. Poziţionarea bateriei în acest loc permite coborârea centrului de greutate, ceea ce influenţează pozitiv manevrabilitatea foarte agilă a maşinii.

Datorită conceptului LifeDrive din arhitectura modelelor BMW i, caracterul noului automobil se împleteşte armonios cu BMW eDrive, o tehnologie care se apropie deja de producţia de serie. Construcţia divizată orizontal, care constă din două elemente independente, se concentrează pe cerinţele tehnice ale transmisiei electrice şi contribuie la realizarea limbajului de design, a sentimentului de spaţiu şi a experienţei condusului care sunt unice pentru automobilele BMW i.

Celula pasagerilor reprezintă centrul modulului Life, care este realizat din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). BMW i urcă pe noi culmi ale ingineriei auto prin utilizarea vastă a acestui material high-tech. Pentru că este deopotrivă extrem de uşor şi rezistent, CFRP oferă oportunităţi formidabile pentru design – astfel, este ideal pentru transferarea limbajului de design BMW i într-o mare varietate de variante. La BMW i3 Concept Coupé, sistemul de transmisie, şasiul şi sistemul de stocare a energiei, împreună cu funcţiile structurale şi de impact, sunt încorporate în modulul Drive, realizat în mare parte din aluminiu.

Cu o lungime de 3.964 milimetri, o lăţime de 1.768 mm şi o înălţime de 1.555 mm, BMW i3 Concept Coupé atrage atenţia prin proporţiile extrem de individuale. În comparaţie cu BMW i3 Concept, noul studiu are un aspect mai lat şi mai prelung, prin care îşi evidenţiază natura agilă. Pe de altă parte, ampatamentul este neschimbat faţă de cel al conceptului standard BMW i3: 2.570 milimetri.

Adaugati comentariu