Moda viitorului la airbaguri

O firmă din SUA vrea să schimbe modul în care producătorii de automobile poziționează airbagurile, prin lansarea primului airbag ce se declanșează din plafonul mașinii.

In mod conventional airnagurile frontale sunt plasate pe volan si in zona din dreapta a bordului, situatie ce implica un desen specific al acestor zone. De cand airbagul frontal pentru sofer a devenit un standard in industrie, a fost destul de evident ca volanele au inceput sa castige in masivitate. 

Citroen a inovat la un moment dat in acest domeniu atunci cand au lansat primul volan cu centru fix, special gandit pentru a facilita deschiderea optima a airbagului.

TRW, o firma ce se ocupa de proiectarea sistemelor de tip airbag, experimenteaza cu un airbag montat pe plafonul masinii care ar trebui sa il inlocuiasca pe cel din volan si pe cel din fata pasagerului din dreapta. Exista si un zvon cum ca TRW ar avea si un contract cu o un producator european de automobile ce doreste sa implementeze o astfel de tehnologie. 

Scopul principal al acestei inovatii este de ordin estetic, designerii avand posibilitatea de a experimenta mai mult in cazul volanului si a bordului, odata ce airbagul va fi plasat in alta parte. Testele efectuate pana la acest moment sunt promitoare, dar e greu de crezut ca aceasta tehnologie va fi lansata in curand pe modele de volum. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top