Modele auto uitate: Skoda Felicia Fun – pick-up-ul din estul Europei

De-a lungul timpului, diverși producători auto au lansat câte un model care s-a pierdut apoi în negura istoriei. Un astfel de model este pick-ul-ul est-european inspirat din stilul de viață californian: Skoda Felicia Fun.

Skoda Felicia a fost primul model produs de constructorul ceh sub noul său proprietar, Grupul Volkswagen, la începutul anului ’90. Skoda intra în portofoliul VW în 1991, iar în 1994 era lansat modelul Felicia, ce înlocuia învechitul model Favorit.

Skoda Felicia – primul model produs după preluarea de către Volkswagen

Felicia avea să fie un succes pentru Skoda și rămânea în producție până în anul 2001, modelul fiind declinat în mai multe variante de caroserie. Cele mai populare au fost hatchbackul și versiunea break, în total Skoda producând 1.4 milioane de exemplare.

La capitolul motorizări, Skoda și-a echipat modelul de volum cu un motor pe benzină cu patru cilindri de 1.289 cmc ce dezvolta 54 CP sau 68 CP. Un propulsor mai puternic, 1.6 MPI de 75 CP, precum și un diesel de 1,9 litri și 64 CP aveau să fie adăugate în gama modelului Felicia începând cu 1995.

Skoda avea să mărească familia de versiuni a modelului adăugând o variantă Combi, dar și modele utilitare numite Felicia Vanplus și Felicia Pickup. Iar pe platforma versiunii Pickup, Skoda avea să mai inventeze o variantă.

Galben solar

Skoda Felicia Fun era lansată în martie 1995, într-o perioadă când acest tip de caroserie era o raritate pe șoselele din estul Europei. Vopsite exclusiv într-un galben puternic, versiunea Fun a pick-up-ului cehesc era direct inspirată din modelele americane, dar păstrând proporțiile.

Gândită pentru activități fun și nu ca model utilitar, Skoda Felicia Fun avea câteva surprize ascunse la interior. Deși, la prima vedere părea un pick-up de dimensiuni mici pentru doar doi ocupanți, modelul Felicia Fun avea un perete al habitaclului care putea fi translatat în zona de încărcare ce permitea transportul a încă doi pasageri.

Pentru un accent sportiv, Felicia Fun avea și un spoiler spate, vopsit, bineînțeles, tot în galben. Clienții puteau alege între trei motorizări: dieselul 1.9 de 64 CP, 1.3 benzină de 68 CP sau 1.6 benzină de 75 CP.

În total au fost produse 4.016 exemplare ale modelului Felicia Fun, fiind cea mai rară versiune a modelului ceh Felicia.

Test Skoda Karoq 2.0 TDI 4×4

Oferte Skoda – Rabla 2020

Adaugati comentariu