Advertisement

Modele second-hand pentru nostalgici: Dacia Nova R523

Ce mai găsim pe site-urile cu anunțuri auto second-hand? Dacia Nova R523, de exemplu, primul model produs de constructorul de la Mioveni după celebra 1310, poate fi achiziționat de nostalgici.

Cei care au prins anii 90 își aduc aminte de primul automobil produs de Dacia Pitești după eternul model 1310. Începând cu 1995, înainte ca Dacia să devină parte din Grupul Renault, Dacia lansa pe piață modelul Nova.

Cu un design deja învechit, Nova era un hatchback în două volume și jumătate inspirat de alte modele similare ale vremii ca Renault 11 și Peugeot 309. Prima variantă a avut codul R523 și poate fi ușor identificată prin luneta bombată, eleronul de plastic negru și partea frontală cu faruri rectangulare.

Au fost produse relativ puține exemplare ale acestui model echipat cu motor de 1.6 litri cu carburator ce dezvolta 72 CP și 125 Nm. Au existat și exemplare echipate cu motor de 1.4 litri de 65 CP.

Un fapt mai puțin cunoscut este că numele modelului a fost ales de către public în cadrul unui concurs ținut de Automobile Dacia în presă. Dacia Nova avea să debuteze în fața publicului la Târgul Internațional București (TIB) din vara anului 1995.

Pentru cei care își doresc o parte din istoria auto a mărcii Dacia am găsit un exemplar în stare excelentă pe un site anunțuri auto. Conform anunțului, exemplarul a fost fabricat în 1996 și a parcurs doar 39.000 km. Proprietarul cere 3.300 euro pe modelul Nova scos la vânzare.

Sursă foto: Autovit.ro

Dacia Duster, Renault Captur, Peugeot 2008. Care este mai spațios?

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top