Modelul declarației pe proprie răspundere a fost simplificat

Formularul pentru declarație pe proprie răspundere necesar în cazul unei deplasări a fost simplificat, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Formularele pentru declarația pe proprie răspundere și adeverința de la angajator au fost simplificate și sunt accesibile pentru cei care au nevoie să facă deplasări în această perioadă pe stirioficiale.ro.

”Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea şi semnătura olografă a titularului. (Declaraţie pe proprie răspundereAdeverinţă angajator). De asemenea, documentul poate fi tipărit şi completat olograf (‘de mână’) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. Totodată, reamintim faptul că declaraţia pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei pe proprie răspundere pus la dispoziţie”, informează GCS.

Grupul de Comunicare Strategică a mai atras atenția asupra altor platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor care nu beneficiază de acordul autorităților.

”În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale”, arată GCS.

Conform Ordonanței Militare Nr.3 aflată în vigoare în acest moment, deplasările sunt limitate, iar în cazul în care este necesar să ieșim din casă, trebuie să avem asupra noastră declarația pe proprie răspundere și, dacă este cazul, adeverința de la angajator precum și actul de identitate.

Adaugati comentariu