Modelul electric Tesla Model 3, „compromis cibernetic” în câteva minute

Synacktiv Tesla Model 3

Vehiculul electric Tesla Model 3 a fost „compromis cibernetic” în doar câteva minute de specialiștii firmei franceze de securitate cibernetică Synacktiv.

În cadrul conferinței Pwn2Own 2023, desfășurată la Vancouver, în Canada, specialiștii companiei franceze de securitate cibernetică Synacktiv au reușit să acceseze din exterior sistemul de infotainment al unui vehicul Tesla Model 3 în doar câteva minute.

Așa-numiții „hackeri etici” ai Synacktiv au reușit să „compromită cibernetic pe deplin” automobilul electric, câștigând de la distanță controlul asupra sistemelor sale de siguranță și infotainment.

Conform organizatorilor Pwn2Own 2023, echipa Synacktiv a „spart” doar unitatea principală a mașinii Tesla și sistemele sale de siguranță și infotainment, fără a prelua controlul total asupra vehiculului doar din motive de siguranță.

„Desigur, ne-am dori să facem acest lucru pe o mașină reală. Dar există prea multe variabile care ar face acțiunea noastră potențial periculoasă pentru cei din și din jurul vehiculului. Așa că nu vrem să riscăm. Preferăm un mediu controlat”, a declarat Dustin Childs, unul dintre organizatorii Pwn2Own 2023.

Ca urmare a dezvăluirii unor breșe de securitate în sistemele Tesla, echipa Synacktiv a fost recompensată cu 350.000 de dolari și chiar cu un Model 3 oferit de Tesla, companie care a fost partener al Pwn2Own 2023.

De altfel, la finalul întregii competiții, care a durat trei zile, din totalul de 1.035.000 dolari oferit ca premii, cei de la Synacktiv au fost recompensați cu locul întâi, 530.000 USD și vehiculul Tesla Model 3.

Nu este prima dată când „hackeri etici” sau „white hat hackers” dezvăluie breșe majore de securitate în sistemele mașinilor de generație nouă aflate în prezent pe piață. În luna ianuarie a acestui an, o altă grupare de hackeri a dovedit că poate accesa anumite sisteme ale unor mașini aparținând mărcilor BMW, Rolls-Royce, Jaguar-Land Rover, Mercedes-Benz, Porsche, Ferrari și Ford.

Aceeași grupare anunța anul trecut descoperirea unor vulnerabilități în serviciul telematic SiriusXM al mărcilor Honda, Hyundai, Nissan și Toyota.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top