Modelul electric Volvo C40 Recharge a intrat în producție

Volvo a anunțat intrarea în producție pentru al doilea model SUV electric din gama sa: C40 Recharge.

Producția noului model electric din gama Volvo a debutat la uzina din Gent, Belgia, unde primul exemplar C40 Recharge a părăsit linia de asamblare.

Volvo C40 Recharge – producție de serie

Volvo C40 Recharge este un SUV electric coupe, ce se alătură modelului XC40 Recharge, primul model cu zero emisii produs de Volvo. Ambele modele folosesc arhitectura CMA dezvoltată de Volvo pentru modele electrice și dispun de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, pentru o putere totală de 408 CP și un cuplu de 660 Nm.

Pentru alimentarea celor două motoare electrice, Volvo utilizează o baterie de 74 kWh ce îi asigură modelului C40 Recharge o autonomie oficială de 418 kilometri. Modelul C40 Recharge poate fi încărcat la stații rapide de până la 150 kW.

Modelul va fi vândut exclusiv online și va dispune și de update-uri de soft efectuate over-the-air. Sistemul infotainment a fost dezvoltat împreună cu Google și folosește sistemul de operare Android.

Modelul este un SUV-coupe compact cu patru portiere. Are 4431 mm lungime, 2035 mm lățime și 1582 mm înălțime. În afară de înălțime, dimensiunile sunt similare cu XC40 Recharge. Volumul portbagajului este de 413 litri.

Alături de C40 Recharge, la uzina Volvo din Gent, Belgia este produs și modelul XC40 Recharge.

Via Volvo

Adaugati comentariu